E-logger | Manualer | Forum
Loggerforum - supportforum
2024-03-03 14:41 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Forum   Hjälp Sök Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2 3 ... 10
 1 
 skrivet: 2024-03-01 07:59 
Startat av Anders72 - Senaste inlägg av Andreas
Hej,

Tack så mycket för informationen. Inget som går att justera alltså. Det betyder att det helt enkelt inte fungerar för din pump att räkna fram momentaneffekten så som nu görs. Den bästa lösningen torde vara att flytta beräkningen till en beräknad givare istället så att den sker fortlöpande på så högupplöst data som möjligt och lagras som en vanlig kanal. Har noterat detta och återkommer med lösning.

 2 
 skrivet: 2024-03-01 07:52 
Startat av DennisCA - Senaste inlägg av Andreas
Hej,

Normalt skall data buffras, men det finns en glitch någonstans som gör att just i samband med alltför långa svarstider på nätet så kan data ändå försvinna. Så problemet består med största sannolikhet på dålig wifi-täckning.

Om det är problem med Modbus-anslutningen mot loggern så visar loggerns display felmeddelande för det.

 3 
 skrivet: 2024-02-29 15:12 
Startat av DennisCA - Senaste inlägg av DennisCA
Hej, jag har nyligen börjat mäta ett spabads elförbrukning med en Logger 1010 kopplad till en Eastron SDM230 via modbus, Loggern är kopplad via en wifi adapter till det övriga nätverket.

Det verkar vara glapp i graferna, vet någon vad det kan bero på? Jag vet vi har haft problem med wifi i det utrymmet, så förlorar man delar av datan om nätverket tillfälligt går ner? Buffras informationen eller tappas den om nätet går ner tillfälligt?

Eller kan det vara något fel med modbus kopplingen, jag har bara en kort bit av ett tvinnat trådpar ur en ethernet kabel, det är 10cm kabel eller mindre.

Exempel på grafen, jag tycker här borde man ha förväntat sig en hel linje, men istället är den upphackad. Är det bara hur grafen ritas eller tecken på dataförlust?


 4 
 skrivet: 2024-02-28 22:31 
Startat av Anders72 - Senaste inlägg av Anders72
Vars värmepumpen har gått konstant i 1h i ett så visar den rätt

 5 
 skrivet: 2024-02-28 22:13 
Startat av Anders72 - Senaste inlägg av Anders72
Men den visar även fel när den inte avfrostar.
Exempel
240228 06:00 - 240228 07:00
Grafen medel
Värmepump el 0,81 kWh
Värmepump produktion 2,00 kWh

Rapporter 240228 KL 6
Energiförbrukning Värmepump 0,8 kWh
Energiproduktion Värmepump 0,3 kWh

 6 
 skrivet: 2024-02-28 21:52 
Startat av Anders72 - Senaste inlägg av Anders72
Hej

Har vattentäta dallasgivare som sitter instucken mitt i vattenflödet ca1m från pumpen.
Dippen ner är när den avfrostar. Hade problem med den automatiska avfrostningen inte avfrostar ordentligt så blev tvungen att sätta att den avfrostar på fast Kompressortid.


 7 
 skrivet: 2024-02-28 15:01 
Startat av SvenE - Senaste inlägg av Andreas
Hej,

Nu finns det stöd för skalfaktor för trafokopplade HAN/H1-mätare. Gå till E-logger->Inställningar->Konto och panelen "Det finns ny mjukvara till Logger 1010" och uppdatera till version 240227.

Ang. din andra fråga, se avsnittet "Modbus TCP master/slave (M2M)" i manualen, exemplet "Utläsning av temperatur från annan Logger 1010/3030". (Behöver du mer hjälp med detta, starta då nytt ämne i forumet så det hamnar under rätt rubrik.)

 8 
 skrivet: 2024-02-28 14:08 
Startat av AlexanderS - Senaste inlägg av Andreas
Hej,

CMe3100 är vad jag förstår i första hand avsedd för att läsa av M-bus-slavar såsom elmätare, vattenmätare och värmemätare. Logger 1010 är inte någon M-bus-slav utan en master. Men kanske har CMe3100 stöd för att läsa ut data via Modbus TCP? I så fall skulle det fungera, för Logger 1010 kan agera Modbus-TCP-slav.

Sen antar jag att CMe3100 inte är slutdestinationen för era data, kanske överliggande system kan läsa ut från Logger 1010?

 9 
 skrivet: 2024-02-28 13:39 
Startat av AlexanderS - Senaste inlägg av AlexanderS
Jag behöver läsa av vår Logger 1010 till en Elvaco cme 3100, behövs det ett expansionskort för m-buss till loggern?

 10 
 skrivet: 2024-02-28 11:01 
Startat av AL - Senaste inlägg av Andreas
Vid åska är det inte så ovanligt att de pajar. Nu skrev du visserligen i första meddelandet att det inte varit åska. Men man märker kanske inte riktigt av alla åskväder som är på natten. Dessutom är det inte säkert att givaren lägger av direkt vid åskan, utan den kan få en skada och fungera ett tag tills den lägger av helt.

Sidor: [1] 2 3 ... 10
Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!