E-logger | Manualer | Forum
Loggerforum - supportforum
2024-04-19 14:03 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Forum   Hjälp Sök Logga in Registrera  
Sidor: [1]
  Skriv ut  
Författare Ämne: Multiplicera givarvärden med en konstant  (läst 2464 gånger)
Dan M
Medlem

Antal inlägg: 9


Visa profil
« skrivet: 2023-01-27 14:08 »

Varför hämtas Shelly http-data som "kW"? Det blir 0,01 då på många pluggar som kanske redovisar 50W eller något. Shelly själva visar Watt. MEN, om jag själv kunde multiplicera eller dividera med 1000 så kunde jag själv bestämma. Bäst vore väl under "givarinställningar". Skalfaktorn i graderna är max 100 och bara multiplikation och funkar bara på graferna, inte på översikten tex....     
Loggat
Andreas
Administrator
*****
Antal inlägg: 4052


Visa profil
« Svara #1 skrivet: 2023-02-03 14:01 »

Hej,

Momentaneffekt för alla elmätare visas i kW i E-logger. kW är mer lättläst vid "normala" huvudelmätareffekter och det är också lättare att relatera kW till kWh som ju är standard för elmätarnas räknverk. När loggersystemet med E-logger byggdes upp fanns inte Shelly och absolut inte LED-lampor, så att 5W skulle visas som 10W dvs 0,01 kW var inget som sågs som ett problem.

Att skala om effekten via givarinställningarna skulle innebära att det blev olika enhetsprefix på rådata, och då skulle det bli förvirrande när kurvor/staplar jämförs i grafer/rapporter. Dessutom skulle det påverka visningen i loggerns display och även styrfunktionen. Det vill säga mindre lyckat.

Sen har vi kanalinställningarna och "Skalfaktor i graf" du nämner. Tanken med den är då att man ska kunna blåsa upp en kurva vid behov just i grafen. Att låta den inställningen även påverka översikten är jag inte så säker på att alla vill.

Är det främst på den första översiktssidan i E-logger du vill visa watt för Shelly? Skulle kanske gå med separat inställning, eller genom att aut. visa Watt om <1000 för vissa kanaltyper, eller med ytterligare decimal. Men är det på fler platser i E-logger behövs mer eftertanke.
Loggat

Läs igenom manualen och sök efter svar i forumet innan du frågar. Ställ dina frågor i forumet, vi ger ej personlig support. Obs! Regel 2: dålig stämning = avstängning, i detta forum är vi hjälpsamma och trevliga!
Sidor: [1]
  Skriv ut  
 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!