E-logger | Manualer | Forum
Loggerforum - supportforum
2021-06-19 17:45 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Forum   Hjälp Sök Logga in Registrera  
Sidor: [1]
  Skriv ut  
Författare Ämne: Logger 3030 V210129 - Logga och styr wifibrytare/smarta pluggar  (läst 1118 gånger)
Andreas
Administrator
*****
Antal inlägg: 3298


Visa profil
« skrivet: 2021-02-02 09:00 »

Ny loggermjukvara Logger 3030 version 210129 finns nu tillgänglig i E-logger under Inställningar->Konto.

Ny funktionalitet:
¤ Fråga efter mätvärde via HTTP-anrop: Läser ut givardata i json-format med http-get-anrop. Till exempel kan wifibrytare av plugintyp av fabrikat Shelly avläsas för att enkelt logga energiförbrukning hos en frys eller ett värmeelement.
¤ HTTP-utgångar: Stöd för att skicka REST-API/json-data via POST och infoga utvärde med platshållare. Detta gör det möjligt att styra exempelvis wifibrytare från SonOff (de produkter som stöder DIY-mode med REST-API) samt Shelly.
¤ Möjligt se utgångsloggen i webbläsare.
¤ PRO: Stöd för Modbus växelriktare för solceller Huawei SUN2000 med protokoll V2.0 och protokoll V3.0.
¤ PRO: Stöd för Modbus elmätare Carlo Gavazzi EM340 3-fas samt EM111 1-fas (bör fungera med alla mätare i serierna EM300, ET300, EM100 och ET100).
¤ "Skicka mätvärden till egen webbserver" - stöd för :port i serveradress.
¤ PRO: Går nu skriva CO2-offset till Tongdy CO2-givare via Modbus. Offset ställs in i offsetfältet i givarinställningarna och påverkar både de värden som läses ut via Modbus och via den analoga utgången.
¤ HTTP-utgångar - utgångar som skickar utgångsvärde till valfri HTTP-server.
¤ PRO: Stöd för Mbus Kamstrup flowIQ 3100 vattenmätare med wM-bus dongle, följande parametrar stöds: räknare för förbrukning (m3), beräknat flöde (liter/minut).
¤ Möjligt lägga till rgb-lysdioden i varje ansluten miljögivare som individuell utgång. Detta gör det möjligt att via loggerns styrfunktion styra lysdioden att till exempel lysa rött om CO2-halten eller partikelhalten är över viss nivå.
¤ PRO: Stöd för Mbus Honeywell Falcon MJ M-busmodul för bl a Elster/Ahlsell vattenmätare, följande parametrar stöds: räknare för förbrukning (m3), räknare för baklängesflöde (m3), beräknat flöde (liter/minut)

Åtgärdat:
¤ Blåskärm om samma givare används i två olika larm samtidigt som extern display är ansluten till loggern.
¤ Loggern går ej ur skärmsparare vid blåskärm.
¤ Grafbugg i visningsläge 1, 2 och 16 som kan ge blåskärm.
¤ När många givare är anslutna till loggern, som dessutom är namngivna och har "visa loggerdisplay" kryssat, kan givarinställningar bli fel vid omintieringen av loggern efter minnesradering.
¤ PRO: Möjligt sätta nivåer för 0% och 100% för analoga ingångar via Modbus.
¤ PRO: Kan bli små spikar i mätvärden från iAD när seriella enheter (Modbus/M-bus) är ansluta.

Denna uppdatering kräver minnesradering för de som har mjukvaruversion 190406 eller äldre. Själva raderingen sker automatiskt men sen behövs viss handpåläggning, så om radering krävs kan uppdatering inte ske på distans.

Om loggning skall ske mot E-logger måste följande göras efter minnesraderingen:
a) Driftläge E-logger aktiveras i huvudmenyn i Logger 3030.
b) Det nya ID-nummer som visas i displayen på Logger 3030 skrivas in i E-logger under Inställningar->Konto. När ett nytt klient-ID skrivs in i E-logger så döljs de flesta menyer och inställningar, men de kommer tillbaka så fort den nya loggern är helt och hållet uppkopplad och initierad.
c) Nästa steg är att trycka lätt på loggerdisplayen så den ansluter mot webbtjänsten med det nya id:t. Så snart den nya loggern anslutit visas panelen "Att göra" på sidan "översikt" i E-logger, följ de anvisningar som visas där för att uppdatera givarlistan och skicka nya kanal- och larmdefinitioner mot loggern. När det är gjort skall alla menyer åter synas i E-logger.
d) Om visningsordning för givare är definierad behöver "Skicka position till logger" klickas under E-logger->Inställningar->Givare för att ordningen skall bli rätt i loggerdisplayen.

Om ni har frågor eller funderingar kring den nya loggermjukvaran så använd forumavdelningen "Hjälp" för mer allmänna frågor och "Buggrapporter" om något inte fungerar som det borde.
Loggat

Läs igenom manualen och sök efter svar i forumet innan du frågar. Ställ dina frågor i forumet, vi ger ej personlig support. Obs! Regel 2: dålig stämning = avstängning, i detta forum är vi hjälpsamma och trevliga!
Sidor: [1]
  Skriv ut  
 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!