E-logger | Manualer | Forum
Loggerforum - supportforum
2019-08-22 19:58 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Forum   Hjälp Sök Logga in Registrera  
Sidor: [1]
  Skriv ut  
Författare Ämne: Lambda sond  (läst 855 gånger)
Lars52
Medlem

Antal inlägg: 161


Visa profil
« skrivet: 2019-01-17 23:41 »

Funderade lite om man skulle kunna köra en Pellets brännare med en Lambda sond som modernare vedpannor har. Tänkte mej att sätta sonden i skorstenen, utsignalen är 0-5V och via en PID reglera fläkten efter att start sekvensen gått igenom och växla över till sond styrning. Min brännare har en lysdiod som blinkar och sen går över i fast sken, och då switcha till sondstyrning . Sett forum där man styrt på pellets mängd men kände att fläkten vore det naturliga även om man måste få in nån form av tröghet i regleringen.

Nån som experimenterat med detta? eller har ett färdigt koncept?
Loggat

Loggar en pelletspanna. Har pannan ca 50 m från huset. Vill logga kulvertledningen både ut och in så att säga. Plus energi och elförbrukning. Kör lite test än så länge.
Andreas
Administrator
*****
Antal inlägg: 2955


Visa profil
« Svara #1 skrivet: 2019-01-23 10:58 »

Det låter som ett roligt projekt. Men det är lite vanskligt att labba med uppvärmningssystemet, inte roligt när det stannar. Med glimten i ögat (blinkande)

Har du sett några hårda siffror på hur mkt man kan spara med sådan syreöverskotts-reglering?

Så du tänker att pelletsbrännarens egen styrning ska dosera pellets som vanligt. Och att brännarfläkten kopplas över till en lambdastyrning som styr fläkten helt fristående? I så fall, hur skall lambdastyrningen veta i vilket effektläge brännaren är?
Loggat

Läs igenom manualen och sök efter svar i forumet innan du frågar. Ställ dina frågor i forumet, vi ger ej personlig support. Obs! Regel 2: dålig stämning = avstängning, i detta forum är vi hjälpsamma och trevliga!
Lars52
Medlem

Antal inlägg: 161


Visa profil
« Svara #2 skrivet: 2019-02-11 23:47 »

Tänkte blocka läget under uppstart, då fläkten varierar under tändfasen, men när den är klar och min brännare indikerar drift så kunde lambadsonden komma in. Har sett en den experter, som jobbat med prgrm av pelletsbrännare som säger att man styr pellets till förde, före fläkten. Känner med all respekt att det inte är grejen. Kan kanske för lite om lambdasonder och responstid etc, men i och för sig så styr ju bilindustrin på bränsle men i detta fall är ju processen långsammare än andra processer. Så tänker jag. Är det syrehalten man ska jobba efter eller tex CO eller CO2 för att styra en förbränningsprocess optimalt?   
Loggat

Loggar en pelletspanna. Har pannan ca 50 m från huset. Vill logga kulvertledningen både ut och in så att säga. Plus energi och elförbrukning. Kör lite test än så länge.
Sidor: [1]
  Skriv ut  
 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!