E-logger | Manualer | Forum
Loggerforum - supportforum
2019-04-24 13:46 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Forum   Hjälp Sök Logga in Registrera  
Sidor: [1]
  Skriv ut  
Författare Ämne: Logger 3030 V170918 med stöd för väderstationer och egna givare  (läst 1958 gånger)
Andreas
Administrator
*****
Antal inlägg: 2906


Visa profil
« skrivet: 2017-09-22 16:48 »

Ny loggermjukvara Logger 3030 version 170918 finns nu tillgänglig i E-logger under Inställningar->Konto.

Ny funktionalitet:
* Radiomottagning väderstation Oregon Scientific protokoll 3 (givare temp/fukt, vind, nederbörd), Nexa fjärrströmbrytare protokoll 1 och 2.
* Poolsolfångarstyrning, specialvariant av solfångarstyrningen med möjlighet att ställa max pooltemp mellan 30-40 grader med 0,3-1 grads hysteres i tiondels grader.
* Skärmsparare, sparar energi och förlänger skärmens livslängd. Skärmen kan återaktiveras genom att trycka på den. Det finns även en inställning där skärmen kan aktiveras av till exempel en ljus- eller rörelsesensor på ingång PD6.
* Menyval radiotest i huvudmenyn. Visar vad som tas emot med tidpunkt, typ, kod, samt räknare för varje typ. Varje gång något nytt tas emot ändrar lysdioden färg.
¤ Stöd för att skicka egen väder- och temperaturdata till Logger 3030 via HTTP-anrop. Gör det exempelvis möjligt att konstruera givare av Raspberry PI, Ardunio eller liknande.
¤ Stöd för ethernet-väderstation Renkforce WH2600.
¤ Nya givartyper solinstrålning i W/m2 och UV.
¤ Visning av senaste dygnets nederbörd i loggerdisplay.

Åtgärdat:
* "Uppdatera givarlista" i E-logger fungerar ej med fler än 45 givare.
* Automatisk omdefinition av trådlösa givare, Modbus/M-bus-givare, utgångar, styrningar samt m2m-inställningar från E-logger vid minnesradering eller loggerbyte.
*  Ibland får loggern inte kontakt med nätet efter strömavbrott, lagt till omstart om den ej fått kontakt efter cirka 5 minuters försök.

Säg till om något inte fungerar eller kan förbättras, och fråga gärna om något är oklart. Använd avdelningen "Hjälp" för mer allmänna frågor och "Buggrapporter" om något inte fungerar som det borde.
Loggat

Läs igenom manualen och sök efter svar i forumet innan du frågar. Ställ dina frågor i forumet, vi ger ej personlig support. Obs! Regel 2: dålig stämning = avstängning, i detta forum är vi hjälpsamma och trevliga!
Peosn
Medlem

Antal inlägg: 61


Visa profil
« Svara #1 skrivet: 2017-09-23 09:08 »

Hej
Jag ser inte den senaste mjukvaruuppdateringen under inställningar/konto. Det fanns bara den tidigare sen i somras(170609). Körde på den, trodde att den senaste skulle bli tillgänglig efter detta.
« Senast ändrad: 2017-09-23 10:12 av Peosn » Loggat
Andreas
Administrator
*****
Antal inlägg: 2906


Visa profil
« Svara #2 skrivet: 2017-09-25 13:01 »

Man behöver inte uppdatera till föregående version för att få den senaste, tvärtom är det så att tidigare versioner döljs när ny kommer. Men jag hade missat att flagga den nya versionen på rätt sätt fram till i lördags, om du tittar igen bör du se den. Ursäkta omaket.
Loggat

Läs igenom manualen och sök efter svar i forumet innan du frågar. Ställ dina frågor i forumet, vi ger ej personlig support. Obs! Regel 2: dålig stämning = avstängning, i detta forum är vi hjälpsamma och trevliga!
Sidor: [1]
  Skriv ut  
 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!