E-logger | Manualer | Forum
Loggerforum - supportforum
2024-03-29 15:55 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Forum   Hjälp Sök Logga in Registrera  
Sidor: [1]
  Skriv ut  
Författare Ämne: Elproduktion  (läst 6550 gånger)
Jack
Medlem

Antal inlägg: 19


Visa profil
« skrivet: 2014-01-03 19:23 »

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge...
1000 tack för den nya fliken...
Loggat

Andreas
Administrator
*****
Antal inlägg: 4044


Visa profil
« Svara #1 skrivet: 2014-01-07 09:24 »

Jo det blev av till sist i samband med annat arbete på rapporten. Trevligt höra att du gillade den!
Loggat

Läs igenom manualen och sök efter svar i forumet innan du frågar. Ställ dina frågor i forumet, vi ger ej personlig support. Obs! Regel 2: dålig stämning = avstängning, i detta forum är vi hjälpsamma och trevliga!
Rickard
Global Moderator
*****
Antal inlägg: 1752



Visa profil Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2014-01-29 14:07 »

Hittar ingen info om den i manualen, och fick en fråga från en presumtiv kund idag.
Personen ifråga har en 10 kW solcellsanläggning och vill kunna presentera både produktion, totalförbrukning samt "köpt el".
Dagens s.k huvudelmätare representerar ju för honom "köpt el" istället för El Total.
Med en beräknad kanal som är Elproducent + "Köpt el" skulle man få El Total.

Eller måste han sätta in en elmätare till, som visar total förbrukning?

Som jag förstod var det osäkert om det gick då inkommande el fördelas till flera fastigheter, kanske direkt efter huvudelmätaren, och då blir det ju svårt att lösa rent tekniskt, så en beräknad kanal för detta vore bra.
Loggat

Andreas
Administrator
*****
Antal inlägg: 4044


Visa profil
« Svara #3 skrivet: 2014-01-30 13:54 »

Nej det står inget om det i manalen än, det som finns är det som står i nyhetstråden "Elproduktion under egen flik, lämpligt för ex. solceller, aktiveras genom att under kanaler välja kanaltyp "elproducent" för kanal till vilken elmätare för elproducent finns ansluten.".

Vad det betyder är att om man har en elmätare för sin elproduktion och väljer kanaltyp "elproducent" för den så kommer det fram en ny flik i rapporten. På den visas den fliken visas 6 grafer för elproduktionen (24 timmar bakåt, 30 dagar bakåt, trend glidande medel 30 dagar bakåt, 52 veckor bakåt, 12 månader bakåt, samt flerårsgraf med månad för månad 5 år bakåt) samt lite statistik. Upplägget är alltså precis samma som för elförbrukning men här visas istället produktion.

"Köpt el" är inget som stöds i rapporten i dag, rapportfunktionen kan inte räkna fram "el total" utifrån elproduktion och "köpt el". Det som stöds är förbrukad el dvs "el total" och elproduktion. Stöd för "köpt el" är förstås något som går att ordna på sikt, men jag kan tyvärr inte lova något närmaste tiden. Så vill man visa "el total" i rapporten behövs för närvarande en elmätare för "el total".

Däremot går det att skapa vanliga stapeldiagram på grafisdan från beräknade kanaler, så på så sätt skulle det gå att visa "el total" utifrån "köpt el" och elproduktion, men det skulle då inte synas i rapporten utan bara på grafsidan.
Loggat

Läs igenom manualen och sök efter svar i forumet innan du frågar. Ställ dina frågor i forumet, vi ger ej personlig support. Obs! Regel 2: dålig stämning = avstängning, i detta forum är vi hjälpsamma och trevliga!
Sidor: [1]
  Skriv ut  
 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!