E-logger | Manualer | Forum
Loggerforum - supportforum
2018-12-17 11:58 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Forum   Hjälp Sök Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2 3 ... 10
 1 
 skrivet: 2018-12-15 14:19 
Startat av Lars52 - Senaste inlägg av Lars52
Nu är ju rörgivarna isolerade vilket borde gör skillnaden mindre än de 1-2C jag ser. Två av givarna sitter dessutom under samma isolering och visar ändå olika. Du har helt rätt ang olika förutsättningar men jag tror inte på att skillnaden skulle vara så stor.
Som Rickard säger Itron mäter diffen, viktigt. Danfoss sköter en relativt trubbig reglering och DS mäter ett tempvärde som presenteras. Således tror jag DS visar närmast sanningen men utan en decimal.

 2 
 skrivet: 2018-12-14 13:24 
Startat av Morby - Senaste inlägg av Andreas
Hej! Tack så mycket för återkopplingen! Leende (smiley)

 3 
 skrivet: 2018-12-13 22:47 
Startat av Morby - Senaste inlägg av Andreas Aho
Hej

Jag uppdaterade till 181108 och det fungerar perfekt nu  Med glimten i ögat (blinkande)

 4 
 skrivet: 2018-12-13 21:24 
Startat av Lars52 - Senaste inlägg av Jivenburk
Görs inte mätning och jämförelsen med olika förutsättningar?  Itron givarna mäter inne i rören dvs vätska/vatten omger dem och de andra på ytan av röret. Om det så jämförelsen görs så är temperatur differensen rimlig som du får. När mätning görs på ytan så måste man ta hänsyn till förlusten från värmeöverföringen som sker i rörets väggar så länge som temperaturen är lägre på utsidan än insidan. Olika material ger olika värden, benämns som materialets värmkonduktivitet (koppar 380, järn ~70...). Skulle vara intressant om du har möjlighet att mäta på samma sätt och se vad resultatet blir, troligen samma inom givarnas toleranser.

 5 
 skrivet: 2018-12-13 15:54 
Startat av Lars52 - Senaste inlägg av Rickard
I vart fall likvärdig anser jag.

 6 
 skrivet: 2018-12-12 23:12 
Startat av Lars52 - Senaste inlägg av Lars52
Jag kan i stort hålla med om vad du säger i dina flera svar. Danfoss, om det blir för kallt i huset kan man ju bara ändra till en annan värme kurva så verklig temperatur är sekundär.
Itron, diffen är ju det viktiga, håller med, men lite förvånad om man skulle acceptera 2C diff från verklig. Trodde först att den oisolerade rördelen på 1,2 meter (typ) skulle tappa temp men eftersom diffen är lika på returen (omvänt) så stämmer inte detta. Utan om DS är mest rätt så ligger Itron 2C fel. Nu, som du säger yt-givare som dina rörgivare har mer massa och blir trögare vilket jag också ser på responsen, diffen kan variera från 2 C till 1C över ca 20 min, så ok för den delen.
Temperaturmätning är svårt vilket denna tråd kanske visar. Men om jag ska fatta dej rätt så bör DS vara mest pålitlig med god isolering.

 7 
 skrivet: 2018-12-11 14:24 
Startat av Andreas - Senaste inlägg av Andreas
Ny funktionalitet:
¤ Stöd för extern bakgrundsbelyst LCD text-display på 2x16 tecken via onewire. Samma funktionalitet som med 4x20 tecken oled, så när som på att enhet ej får plats och därför ej visas, att bakgrundsbelysningen och inte texten blinkar vid larm, samt att stöd för visning text via egna HTTP-anrop saknas.
¤ Stöd för 7-segments-LED-display på fyra siffror via onewire. Visar klocka alternerande med upp till fyra givarvärden, samt blinkande "-AL-" vid larm.
¤ Stöd för IR-temperaturgivare över onewire, mäter temperaturer mellan -70-380°C beröringsfritt.
¤ Stöd för kommande miljögivare
¤ PRO: Stöd för Inepro PRO380 Elmätare 3-fas via Modbus, Eastron SDM630 Elmätare 3-fas via M-bus
¤ PRO: Modbus trefas elmätare Eastron SDM630 och Inepro PRO380 - beräknad parameter toppström (peak power) med extra tät avläsning oberoende av mätarens avläsningsintervall och lagring av toppström, för strömövervakningsändamål.
¤ PRO: Modbus trefas elmätare Eastron SDM630 och Inepro PRO380 - beräknade parametrar momentaneffekt export (total system power import) och momentaneffekt import (total system power export), för användning med till exempel solceller.

Åtgärdat:
¤ Skrivning till extern display via HTTP-anrop - alternerande text visas bara en enda gång om antalet givare som skall visas är delbart med 4.
¤ Problem med givaravläsning på givaringång där extern display finns ansluten.
¤ Extern OLED-display hakar upp sig vid givarsökning "Uppdatera givarlista" i webbtjänsten.
¤ Stöd för ändrat dataformat i ethernet-väderstation Renkforce WH2600 med mjukvaruversion 2.2.5.
¤ Problem med servernamn >50 tecken vid postning av mätdata till valfri server via HTTP (M2M).
¤ När logger 3030 startas och det är givarfel på en eller flera givare, kan ett enstaka felaktigt mätvärde skickas igenom till E-logger för de kanaler vars givare har givarfel.
¤ Live-funktionen i E-logger visar ibland felaktiga värden

LCD display på 2x16 tecken, 7-segments-LED-display samt IR-temperaturgivare är på ingående i Energibutiken, vi postar meddelande här i nyhetsavdelningen när de finns i sortimentet. Miljögivare kommer inom ett par månader, vilka sensorer den kommer att innehålla är inte spikat ännu, vi testkör för fullt. Info kommer när klart.

Om nu har frågor eller funderingar kring den nya loggermjukvaran så använd forumavdelningen "Hjälp" för mer allmänna frågor och "Buggrapporter" om något inte fungerar som det borde.

 8 
 skrivet: 2018-12-10 07:57 
Startat av Lars52 - Senaste inlägg av Rickard
Ja, ju större mätkropp desto trögare reaktion, och för alla utanpåliggande givare är det av största vikt att isolera dem ordentligt utvändigt.
13 mm armaflex eller liknande är OK, men man ser skillnad om man dubblerar isoleringen.
Om jag får gissa så kan det vara isoleringen som kan skilja mellan olika givare, men man får ALDRIG samma visning på en givare som ligger utvändigt som de som ligger inline, och större diff ju varmare mediat man vill mäta har.

 9 
 skrivet: 2018-12-09 23:53 
Startat av Lars52 - Senaste inlägg av Lars52
Du kan ju ha rätt i att om båda givarna visar samma oavsett noggrannhet så blir energiberäkningen korrekt, det köper jag. Att sen Danfoss givare inte visar korrekt det kan jag också anta, därför vem har flera tempgivare, så deras noggrannhet är nog en kompromiss mellan kvalitet och kostnad. Dallas då, känner att dina rörgivare är lite långsamma, att hela den mät kroppen skall reagera tar lite tid, men det betyder ju inte att den mäter fel över tid, sas.
Intressant att få dina synpunkter, tack. 

 10 
 skrivet: 2018-12-09 06:06 
Startat av Lars52 - Senaste inlägg av Rickard
Nja, det kan jag inte påstå med någon säkerhet, men jag vet i alla fall utifrån mina tester att de visar väldigt LIKA, huruvida de visar några tiondels grader fel jämför med Itrons låter jag vara osagt.
När det gäller värmemätare så är det åter igen inte exaktheten som är avgörande för att mätarna skall klara certifieringen utan att de två givarna visar exakt lika mycket - det krävs för att energiberäkningen skall bli korrekt. Tittar man på det tillverkarna uppger så är det ingen större skillnad på vad som uppges vara noggrannheten på de olika givarna.
Nu kan jag inte på rak arm säga vilken givartyp som Itron använder, det finns flera olika noggrannhetsklasser på PT100, 500 och 1000 - allt ifrån bättre till sämre än Dallas-givarna har.
HUR man mäter är viktigare för huruvida det visar rätt eller ej.
Man borde kunna anta att den givare som sitter i själva flödesmätaren borde visa mest korrekt.

Sidor: [1] 2 3 ... 10
Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!