E-logger | Manualer | Forum
Loggerforum - supportforum
2023-03-25 16:01 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Forum   Hjälp Sök Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2 3 ... 10
 1 
 skrivet: idag kl. 08:52 
Startat av Hubert - Senaste inlägg av Hubert
Jag har kopplat ifrån 12V vid A2.

 2 
 skrivet: idag kl. 08:47 
Startat av Hubert - Senaste inlägg av Hubert
Original adaptern gick sönder för någon månad sedan.  Bytte tillfälligt till en från kjell & Co, 12V DC 1A. Den gick sönder i går. Gör jag något fel eftersom många adaptrar går sönder hos mig?

Jag har en separat gammal solfångar styrning som jag valt att behålla för att kunna använda semesterfunktionen.

För att kunna se på mina grafer när pumpen startar har jag låtit solstyrningen dra ett relä. På ut sidan har jag kopplat in via A2 ingången.
Har kopplat så här:
Mellan GND och A2 har jag ett motstånd på 270ohm, mellan A2 och 12V 350ohm. Relät kontakten drar mellan 12 och motståndet på 350ohm. Har jag utryckt mig klart nog.

Nu har jag kopplat från A2 och 12V, kanske håller nästa adapter bättre nu?

 3 
 skrivet: 2023-03-22 07:53 
Startat av Sven-Ulrik - Senaste inlägg av Andreas

Tack för svar! Det låter intressant med m5stack eftersom jag också tänkt ha en extern display. Men det låter lite instabilt om det ska användas för styrning av husets uppvärmning ;-)

Nej CoreInk såsom jag använder den i det länkade inlägget på batteridrift med sleepfunktionen för att spara ström är förstås inte att tänka på för nån styrning. Cheesy Men kör man den på nätadapter utan sleep så borde den vara betydligt stabilare. Till styrändamål hade jag dessutom valt en modell med trådat ethernet och inte wifi. Fast riktigt lika stabilt som styrfunktionen i loggern blir det förstås ändå inte. Men då tänker jag att man i så fall även skulle lägga in övervakning av styrningen i loggern med larm som ser att utgångar inte ligger på för länge eller att mätvärden inte drar iväg. Så kanske det går få till en acceptabel lösning.

Kombinera flera utgångar med hårdtrådad relälogik låter stabilare. Om jag behöver kombinera mer än två givare eller tid etc, så kan jag ansluta en https://www.energibutiken.se/sv/expansionsmoduler/348-modbus-modul-med-8-digitala-ingangar-utgangar.html, eller hur? Och sedan relälogik på utgångarna.

Ja precis, Modbus-modulen du länkar till går använda för fler utgångar. Det går även att använda Dallas DS2406 IO-krets som kopplas på onewirebussen för fler utgångar.

Lämpliga reläer till det?

Vilken typ av reläer du behöver beror på drivförmågan på utgångarna och hur stor last du tänkt styra.

För de inbyggda ingångarna i Logger 1010 gäller spolresistans på minst 200 ohm och samma för modbus-expansionen WP8028ADAM. DS2406 kräver minst 300 ohms spolresistans. Svårt hitta vanliga reläer för DS2406, men halvledarreläer drar väldigt lite ström på primärsidan.

Men sen beror det som sagt på vilka spänningar/strömmar du tänkt styra.

 4 
 skrivet: 2023-03-22 07:34 
Startat av David Ingemarson - Senaste inlägg av Andreas
Hej,

Håller med om att "Nästa oanvända" vore praktiskt när man lägger till flera enheter, men det vore inte så praktiskt vid felsökning...

Vet du om att det går att klicka i fältet med adresser och sen använda tangentbordet för att snabbt få fram den adress man önskar?
¤ Klicka nedåtpil för nästa adress.
¤ Skriv siffror på tangentbordet för vilken adress som helst.

 5 
 skrivet: 2023-03-20 09:13 
Startat av David Ingemarson - Senaste inlägg av David Ingemarson
Det vore trevligt om det förvalda alternativet låg i mitten när listvyn öppnas istället för längst ned.

 6 
 skrivet: 2023-03-20 09:01 
Startat av David Ingemarson - Senaste inlägg av David Ingemarson
Hejsan!

När man lägger in Modbus/M-bus givare vore det smidigt om förvald start- & stopp-adress skulle bli nästa oanvända istället för senast tillagda när man följer tillbaka-länken från "lägg-till"-sidan.

/David


 7 
 skrivet: 2023-03-20 07:37 
Startat av Sven-Ulrik - Senaste inlägg av simulanten
Tack för svar! Det låter intressant med m5stack eftersom jag också tänkt ha en extern display. Men det låter lite instabilt om det ska användas för styrning av husets uppvärmning ;-)

Kombinera flera utgångar med hårdtrådad relälogik låter stabilare. Om jag behöver kombinera mer än två givare eller tid etc, så kan jag ansluta en https://www.energibutiken.se/sv/expansionsmoduler/348-modbus-modul-med-8-digitala-ingangar-utgangar.html, eller hur? Och sedan relälogik på utgångarna. Lämpliga reläer till det?

 8 
 skrivet: 2023-03-18 12:34 
Startat av Tobbe123 - Senaste inlägg av Skogstorp
Hej!


Det vore ju snyggt med en flik till i rapporten med formeln: köpt el + (produktion av el - såld el) = konsumtion. Då skulle man få koll på förbrukningen även fast man producerar egen el.

//Thomas

 9 
 skrivet: 2023-03-16 20:00 
Startat av Hubert - Senaste inlägg av Hubert
Det går inte alls. Ingen spänning när det lyser på sensorn.  Jag tänker kontakta energibutiken. Ser det som ett garanti ärende.

Mvh Hubert

 10 
 skrivet: 2023-03-16 07:48 
Startat av Hubert - Senaste inlägg av Andreas
Berätta gärna hur det går!

Sidor: [1] 2 3 ... 10
Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!