E-logger | Manualer | Forum
Loggerforum - supportforum
2018-02-18 18:52 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Forum   Hjälp Sök Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2 3 ... 10
 1 
 skrivet: igår kl. 21:30 
Startat av rca1959 - Senaste inlägg av rca1959
Funkar  Leende (smiley)

Dock står det inte EYCR-2300 på förpackningen, det står EYCR-2. I "manualen" står det EYCR-2300/250 receiver. Tänk att det fanns en manual! Manualen känns att den är skriven av en icke i Manualfackområdet kunnig kines som robotöversatts...... Suck, jag som växte upp med HP:s manualer till HP-21, HP-25C m.fl.

Glad att det fungerar!!!!

Det som fungerade var på, på, på  boom! Precis som Andreas sa, blinkade det några gånger.

 2 
 skrivet: 2018-02-16 19:43 
Startat av Sven-Ulrik - Senaste inlägg av Sven-Ulrik
Hej ! När jag byggde om min solfångaranläggningen förra våren så köpte jag en Wilo PWM pump. Ja kunde då inte längre använda min L2020 som solstyrning utan köpte en MTDC, en tysk solfångarstyrning. En av fördelarna med den är att den kan styra varvtalet med utgångspunkt av temperaturdifferensen mellan tank botten och solfångare. Vid svag solinstrålning sänks varvtalet för att bibehålla differensen och ta ut så mycket energi som möjligt. Jag misstänker att jag redan nu kan ansluta PWM pumpen till en L3030 men är funktionen med varvtalsstyrning något som är på gång ? Mvh Sven-Ulrik

 3 
 skrivet: 2018-02-16 18:47 
Startat av vattenverket - Senaste inlägg av Andreas
Tack så mycket! Trevlig helg!

 4 
 skrivet: 2018-02-16 18:44 
Startat av puffarius - Senaste inlägg av Andreas
Hej! Jodå visst skall stapeldiagram ingå om du kan välja det i menyn. Men svårt säga vad som är fel utan att veta exakt vilka alternativ du valt, så kan du beskriva vad du väljer i alla fält innan du klickar "Ny graf"?

¤ Typ =
¤ Grupp(^) eller kanal =
¤ Startid =
¤ Tidsrymd =

 5 
 skrivet: 2018-02-16 14:54 
Startat av Andreas - Senaste inlägg av Andreas
Ny loggermjukvara Logger 3030 version 180208 finns nu tillgänglig i E-logger under Inställningar->Konto.

Ny funktionalitet:
* Möjligt stänga av dhcp och istället göra statiska ip-inställningar (ip-adress, subnet mask, gateway, primary/secondary dns) i inställningsmenyn i Logger 3030 i de enstaka undantagsfall tillgång till dhcp-server saknas.
* Stöd för IO-kretsar Dallas DS2406, DS2408, DS2413 - smidigt sätt få fler digitala in- och utgångar, var som helst i givarnätet. Läs mer här.
* Stöd för extern oled text-display på 4x20 tecken via onewire - sätt upp extra display på avstånd från Logger 3030 för att hålla koll på mätvärden och larm. Läs mer här. (Display finns ej ännu, kommer på sikt.)
* Möjligt skriva till extern oled text-display via HTTP-anrop.

Åtgärdat:
* Offsetjustering barometer.
* Inget ljud från larm när skärmsläckare aktiv.
* Går ej komma ur skärmsläckare vid givarfelslarm.
* Statusdiod blinkar ej som den skall, dvs grönt vid normal drift och rött vid larm/givarfelslarm.
* Fel flöde visas från Itron CF Echo II M-bus.
* Problem att använda Logger 3030 med 4g-routern Tp-link TL-MR6400 V1, lagt till checksumma på datapaketen. Troligtvis fanns samma problem också med andra routrar som inte klarar paket utan checksumma.
* Larmljud från interna högtalaren i loggern aktiverades ej med skärmsparare aktiv.

Denna uppdatering kräver minnesradering, det sker automatiskt.

Om loggning skall ske mot E-logger måste följande göras efter minnesraderingen:
a) Driftläge E-logger aktiveras i huvudmenyn i Logger 3030.
b) Det nya ID-nummer som visas i displayen på Logger 3030 skrivas in i E-logger under Inställningar->Konto. När ett nytt klient-ID skrivs in i E-logger så döljs de flesta menyer och inställningar, men de kommer tillbaka så fort den nya loggern är helt och hållet uppkopplad och initierad.
c) Nästa steg är att trycka lätt på loggerdisplayen så den ansluter mot webbtjänsten med det nya id:t. Så snart den nya loggern anslutit visas panelen "Att göra" på sidan "översikt" i E-logger, följ de anvisningar som visas där för att uppdatera givarlistan och skicka nya kanal- och larmdefinitioner mot loggern. När det är gjort skall alla menyer åter synas i E-logger.
d) Om visningsordning för givare är definierad behöver "Skicka position till logger" klickas under E-logger->Inställningar->Givare för att ordningen skall bli rätt i loggerdisplayen.

 6 
 skrivet: 2018-02-16 09:05 
Startat av puffarius - Senaste inlägg av puffarius
Hej
Jag försöker få till stapeldiagram över elförbrukning utifrån huvudmätarens värden, men det händer inget när jag klickar på ny graf. Jag får bara en tom bild. Ingår inte tjänsten i mitt abonnemang? Va? 7 
 skrivet: 2018-02-15 20:49 
Startat av vattenverket - Senaste inlägg av vattenverket
Jag måste lägga till en kommentar som inte hör till ämnet men den är för eventuella gäster i forumet. Jag loggar sen 5 år tillbaka det mesta i min sommarstuga med SunLogger 2020, inklusive solfångaranläggning och sen 9 månader tillbaka med Logger 3030 pro i ett vattenverk som förser 115 fastigheter med vatten i ett sommarstugeområde, inkommande flöden, nivå i bassäng, utgående flöde. Är man aningen händig och klarar att koppla in saker så får man otroligt bra koll till en mycket låg kostnad. Logger 2020 och 3030 sitter monterade 48 mil från där jag bor och bara fungerar. I ett supportforum så kommer det ju oftast in frågor om fel eller krav på nya funktioner eller så har man själv kopplat fel. Jag är så nöjd och allt fungerar över förväntan. Sven-Ulrik Strandh.

 8 
 skrivet: 2018-02-15 16:18 
Startat av vattenverket - Senaste inlägg av vattenverket
Spännande ! Jag ser fram mot en lösning. Krya på dig. //Sven-Ulrik

 9 
 skrivet: 2018-02-15 09:22 
Startat av vattenverket - Senaste inlägg av Andreas
Nej, har inte tänkt göra beräkningen "flöde utifrån mätarställningsdiffar" i E-logger utan i Logger 3030 vilket innebär just realtidsmätning. Borde hinnas med nästa vecka.

Angående de felaktiga värdena så är det mest troligt ett överföringsfel mellan vattenmätare och Logger 3030, men jag tycker där borde vara en checksumma som förhindrar sånt, ska titta på det.

Ursäkta sent svar, åkte på ryggskott i förrgår, inte helt bra än men går åt rätt håll.

 10 
 skrivet: 2018-02-12 21:46 
Startat av vattenverket - Senaste inlägg av vattenverket
Hej ! Svarar på mitt eget inlägg. Det verkar inte finnas givare som ger både puls och M-Bus ut. Då vinner ju alternativet M-bus där man får ut aktuell mätarställning hela tiden. Jag misstänker att ärendet hamnar som önskemål om förbättring av E-logger så man kan få upp grafer i E-logger när man loggar med M-Bus. Tacksam för en kommentar.  Med vänlig hälsning Sven-Ulrik.

Sidor: [1] 2 3 ... 10
Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!