E-logger | Manualer | Forum
Loggerforum - supportforum
2020-05-25 11:08 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Forum   Hjälp Sök Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2 3 ... 10
 1 
 skrivet: 2020-05-18 09:09 
Startat av tullingsåsvatten - Senaste inlägg av Andreas
Hej igen! Och äsch, du får ursäkta mig, när jag svarade innan helgen insåg jag inte att det var "av loggern beräknat flöde" vi pratade om så du fick ett tokigt svar. Saken är den att de flesta vattenmätare inte rapporterar flöde utan bara mätarställningar. Vad loggern gör då för en sån vattenmätare är att räkna fram flöde utifrån differensen av det som räkneverket visar vid senaste avläsningen och det som det visade förra avläsningen. Om då flödet är såpass lågt att räkneverket inte hinner slå om, alternativt att mätaren rapporterar glesare än avläsningsintervallet så att räkneverket inte hinner slå om, så blir flödet noll. Det går inte att anta att flödet ligger kvar på samma värde som sist om mätarställningen inte flyttar på sig mellan loggerns avläsningar, för vi vet ju inte om flödet ligger kvar eller om det faktiskt blivit noll.

 2 
 skrivet: 2020-05-15 08:41 
Startat av Kjell - Senaste inlägg av Andreas
Jag tror inte det är dags för batteribyte i värmemätaren, utan som sagt att det handlar om såpass mycket störningar/omsändningar på kablaget att de data som kommer från värmemätaren blir förvanskade och därav felmeddelandena. Fick aldrig något svar på frågorna om kablaget ovan?

"Error MDDF 03" är liknande som "Error MDDF 02" dvs det har kommit in ett otillåtet värde från enheten.

 3 
 skrivet: 2020-05-15 08:39 
Startat av tullingsåsvatten - Senaste inlägg av Andreas
Hej! Den trådlösa M-bus-dosan skall inte rapportera nollvärden även om det var länge sedan mätaren kommunicerade, så det är något vajsing med avläsningen, skall titta på det.

 4 
 skrivet: 2020-05-15 08:35 
Startat av tullingsåsvatten - Senaste inlägg av Andreas
Hej! Ibland behöver det gå lite tid innan data kan redigeras, så prova gärna igen. Men det är inte omöjligt att det är en bugg, säg till i så fall så ska jag titta på det. (Om du precis har börjat kanske det går överväga att helt sonika radera kanalen och sen skapa om den på nytt för på så sätt radera alla data.)

 5 
 skrivet: 2020-05-14 20:37 
Startat av tullingsåsvatten - Senaste inlägg av tullingsåsvatten
Hej igen!
Hittar ingen bättre plats att skriva på så jag skriver här.
När systemet startade upp 09:40 och till 09:50 så hade jag fel i lite konfigureringar så vattentrycket (Ain) blev 100 gånger högre och jag hade blandat ihop placeringen på räkneverkens adresser (M-buss 17-18).
Bekymret kommer när jag skall redigera data och skriver från 09 till 10 så protesterar systemet och säger att jag kan inte redigera data innan kanalen startat, så jag kommer inte åt mina 10 minuters felaktiga värden.
//Peter

 6 
 skrivet: 2020-05-14 18:16 
Startat av Kjell - Senaste inlägg av Kjell
Det är 100 som är värmemätaren och det är den som ger ifrån sig "spikar"....Kan det vara dags för ett batteribyte?
Idag fick jag "Error MDDF 03" är det samma som 02?

Nu låser sig inte logger iaf.

 7 
 skrivet: 2020-05-14 16:37 
Startat av tullingsåsvatten - Senaste inlägg av tullingsåsvatten
Hej!
Vet inte om detta är en bugg eller om det är normalt? Men ser ut som om varannat värde från vattenmätaren bilr 0 l//min och nästa värde är rätt.
Anläggning: 3030 Pro, M-bus konverter, trådlös M-bus, Kamstrup FlowIQ 3100.
Detta händer om jag har satt "Avläsningsintervall" till 1 minut i "Seriella enheter", om jag ändrar den till 5 minuter så har jag alltid flöde och slipper dipparna ner till 0 l/min.
Tor inte mätarna pratar så ofta som varje minut för att spara på batteriet som är inbyggt och skall hålla i 16 år.
Känns som att nått i 3030 eller e-logger tolkar ett tomt värde som "noll" istället för "null". Grafen borde vara kvar på samma som föregående värdet om det kommer tomma värden. Om man vill titta lite mer exakt på förbrukningen så blir det ganska grov kurva med 5 minuters uppdatering, vore kanske önskvärt med flera alternativ på intervallerna.
//Peter

 8 
 skrivet: 2020-05-14 07:48 
Startat av Thomas72 - Senaste inlägg av Rickard
OM du testar med bara en givare, radera först minnet med loggern helt utan anslutna givare och se om den går som den ska då.
Gör den inte det så är det ju något generalfel på loggern.
Anslut sedan en givare åt gången, starta loggern och låt den gå ett antal timmar eller en dag innan du bryter spänningen, ansluter ytterligare en givare och startar om loggern.
Du behöver inte radera minnet när du ansluter nya givare.

Sockerbitar kör jag med hemma, det fungerar bra.
Får du allt att fungera med ovanstående strategi så är det bra att löda ihop alla tåtar innan du skruvar fast dem i plintarna - det framtidssäkrar det hela.

 9 
 skrivet: 2020-05-13 13:15 
Startat av Thomas72 - Senaste inlägg av Thomas72
Det är pulsmodul.

Loggern är väl knappt värd vad självrisken kostar (om det nu är loggern). Däremot så sveda och värk borde jag få ett antal tusenlappar för  Obeslutsam

När jag hämtat kraft och tagit mod till mig så ska jag testa med bara en givare på loggern. Nu är ju flera kablar kopplade till samma plintar på loggern så det är jättesvårt att få allt på plats igen. Jag funderar på om jag istället ska koppla samman flera kablar innan loggerns plintar. Vad rekommenderar du då? På de ställen jag kopplat ihop flera kablar nu så har jag använt vanliga små vita "sockerbitar".

 10 
 skrivet: 2020-05-13 12:37 
Startat av Thomas72 - Senaste inlägg av Andreas
Är "El-total" en intern pulsingång eller är det en pulsmodul? Är det en pulsmodul kan det bli konstiga värden om givarnätet är dåligt, men är det en intern pulsingång skall det inte bli konstiga värden av givarnätet. Men det låter som du har så många fel så jag skulle kanske gissa på loggern. Men som sagt, prova gärna köra med en enda givare för att utesluta givarnätsfel helt och hållet.

Åska är elakt, det kan vara både nätagget och själva loggern som tagit stryk. Kan inte hemförsäkringen ibland täcka sådant?

Sidor: [1] 2 3 ... 10
Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!