E-logger | Manualer | Forum
Loggerforum - supportforum
2020-02-19 12:43 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Forum   Hjälp Sök Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2 3 ... 10
 1 
 skrivet: igår kl. 20:46 
Startat av JanJ - Senaste inlägg av JanJ

Det är ingen brådska för min del. Loggern sitter i min sommarstuga till vilken jag troligtvis inte återkommer till förrän till påsk. Jag kan ju följa fuktvariationerna på e-logger. Vill du så kan jag skicka en iphone-bild både på skärmen och e-logger från samma tidpunkt.
Tack. Jan   

 2 
 skrivet: igår kl. 19:54 
Startat av JanJ - Senaste inlägg av Andreas
Tack för informationen. Du behöver inte testa med LoggerSoft, räcker med att vi vet att det visas rätt i antingen E-logger eller LoggerSoft. Ska se vad som kan vara fel, men det kan ta ett par dagar, återkommer.

 3 
 skrivet: igår kl. 19:52 
Startat av larko - Senaste inlägg av Andreas
Ingen orsak, ibland går det helt enkelt troll i saker, så bra att det gick att lösa!

 4 
 skrivet: igår kl. 15:32 
Startat av larko - Senaste inlägg av larko
Hej igen. Nu gjorde jag om procedurerna igen enligt din rekommendation med alla givare inkopplade. Och andra gången funkar det igen!!! Nu har loggern en helt ny IP adress och portnummer. Den syns även i Loggersoft. Jag förstår inte vad detta har handlat om. Mig veterligen har jag inte ändrat något. För att underlätta för mig har jag haft loggern i "testbänk". Nu skall jag montera den och givarna på plats så får vi se hur det står sig. Tack för tålamodet! /Lars

 5 
 skrivet: igår kl. 13:09 
Startat av JanJ - Senaste inlägg av JanJ

Det är en HTIQ som jag köpte för en 6-7 år sedan. Den fungerar som vanligt mot E-logger.

Jag installerade Loggersoft för någon dag sedan men fick problem då den inte hittade loggern. Jag har inte haft tid att försöka lösa Loggersoft-problemet. Logger är kopplad till routern via en switch.

 6 
 skrivet: igår kl. 12:27 
Startat av larko - Senaste inlägg av Andreas
Jag förstår, men då fokuserar vi på E-logger. Om du går till förstasidan i E-logger där det står "Översikt", har du gjort de steg som visas under "Att göra"?

 7 
 skrivet: igår kl. 12:16 
Startat av larko - Senaste inlägg av larko
Andreas, tack för svar. Jag bytte givaren, vilket var en enkel operation och vid första återstart visar sig felet. Först trodde jag att det var ett nätverksfel och därför installerade jag Loggersoft - som jag inte använder normalt -för att säkerställa att loggen hittades på mitt LAN. Och det gör den men med en väldigt konstig id-sträng. Jag har raderat minnet fyra gånger och får besked om att det är raderat. Proceduren med val av driftläge e-logger och ny id-sträng har jag gjort varje gång. Men på loggersoft ser strängen hela tiden konstig ut. Grön LED blinkar som vanligt på loggern. Jag har testat ett annat nätaggregatet men det blir ingen skillnad. Jag har även kopplat bort samtliga givare utan effekt.  Det verkar som om felet ligger i den id-sträng som loggern skickar ut som gör att den ser underlig ut i Loggersoft och inte hittas på Internet. Vid yttre besiktning finns det ingen synligt fel på själva kretskortet eller kontakter och loggern kopplade upp sig som den skulle till dess jag bytte givaren. Det verkar därför som felet inte direkt orsakades av åskan.
- Kan mjukvaruppdatering vara en möjlighet? I så fall kan jag inte göra detta via internet eftersom den inte kopplar upp sig. Jag har tillgång till Telnet eller SSH om det skulle vara möjligt att uppdatera vid ip-adressen den vägen.
Tacksam för förslag. Jag kommer tyvärr inte längre själv. /Lars

 8 
 skrivet: igår kl. 08:35 
Startat av JanJ - Senaste inlägg av Andreas
Vad är det för typ av fuktgivare du använder till din logger? Ser fukten rätt ut om du kör mot E-logger eller Loggersoft?

 9 
 skrivet: igår kl. 08:32 
Startat av larko - Senaste inlägg av Andreas
Bra att givaren fungerar, men det andra låter knepigt.

Du kör alltså både E-logger och Loggersoft parallellt, är det korrekt?

Om vi då börjar med E-logger, har du valt driftläge E-logger i inställningsmenyn i Logger 2020 (måste göras efter varje nollställning) och skrivit in det nya id-numret i E-logger?

Och vad gäller LoggerSoft, det gamla id-numret är inte längre giltigt efter nollställning så det går inte att använda, och om det nya ser konstigt ut så verkar det ha blivit något fel under nollställningen. Prova först att nollställa loggern igen (när du raderar - titta noga i displayen att där verkligen står "Minne raderat" i displayen så att det säkert blivit gjort). Om nollställning inte fungerar kan nätagget till loggern tagit stryk av åskan så att strömförsörjningen inte längre är pålitlig så att loggern inte fungerar som den skall, i så fall prova byt nätagg.

 10 
 skrivet: 2020-02-17 17:59 
Startat av larko - Senaste inlägg av larko
Tillägg: Loggerns id i loggersoft ser väldigt konstig ut med underliga tecken. Ip-addressen däremot är korrekt. När jag ändrar id till det som jag anmält till e-logger sparas loggern i Loggersoft men jag får meddelande att det är fel id. Några givare dyker inte upp. Det verkar alltså ha något med loggerns identitet att göra?

Sidor: [1] 2 3 ... 10
Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!