E-logger | Manualer | Forum
Loggerforum - supportforum
2024-04-25 13:17 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
  Forum Hjälp Sök Logga in Registrera  
  Visa inlägg
Sidor: [1] 2 3
1  E-logger®, Logger 2020, Logger 3030, Logger 1010 & LoggerSoft / Hjälp / SV: Är det rimligt att alla givare pajjar exakt samtidigt? skrivet: 2016-01-09 21:15
Det vanligaste felet på loggern är att nätdelen går sönder ...

Suck STÖN! Det har jag ju läst hundra gånger. Ändå har inte tanken att det skulle vara felet här föresvävat mig öht. En olycka kommer sällan ensam, men visst är det långsökt att en mus käkar av en nätverkskabel samtidigt som en batterieliminator ger upp och dessutom när jag är långväga hemifrån och verkligen hade uppskattat ett fungerande loggersystem?

Nu verkar det funka, jag lånade en trafo från en annan maskin och det mesta rullar på som det ska nu. Återstår bara att löda ihop det som jag klippt isär i källaren.

Tack för hjälpen Rickard!
2  E-logger®, Logger 2020, Logger 3030, Logger 1010 & LoggerSoft / Hjälp / Är det rimligt att alla givare pajjar exakt samtidigt? skrivet: 2016-01-09 11:27
25/12 kl 01:58 slutade loggern skriva data. Det är i sig inte så konstigt , för en mus hade gnagt av en nätverkskabel som gick mellan router och den delen av nätverket. Kabeln i fråga gick inte direkt till loggern, utan där var två switchar mellan logger och skada. Alltså: [Router] -musmat- [Switch1] -- [Switch2] -- [Logger2020]. Ett byte av kabeln så var hela nätverket igång, även loggern ser ut att kapa åt sig ett IP och vara nöjd med åtminstone nätverket. Men den vill numera inte arbeta som förväntat, alla T-givare är stendöda.

Loggern är återställd men det gjorde nada skillnad.

I källaren har jag tre grupper med givare: [vänster], [höger] och [inne]. Ingen av dessa grupper fungerar. Jag har även klippt isär [vänster] för att prova en givare ensam men utan resultat Ledsen

- Jag har provat med en ny, tidigare oanvänd givare som blivit över, den funkar ibland och ibland inte. Nyss var den nya givaren inkopplad nåt dygn, och funkade. Då lade jag till den gamla utegivaren men det funkade ej. Då tog jag bort utegivaren igen så bara den nya givaren är inkopplad och nu funkar det inte alls. Jag har verkligen ingen aning hur jag ska felsöka detta Ledsen


3  E-logger®, Logger 2020, Logger 3030, Logger 1010 & LoggerSoft / Önskemål / SV: Mer statistik under rapporter? skrivet: 2012-12-14 06:30
Jag saknar den lilla tabellen (med Min, Max, Medel, Totalt) under 24h-diagrammet. Den finns under månads- och årsstammanställningen, men senaste 24h vore minst lika intressant.
4  E-logger®, Logger 2020, Logger 3030, Logger 1010 & LoggerSoft / Uppdatering / SV: Stopp vid uppdatering. Vet ej IP. skrivet: 2012-01-11 10:00
Inte helt säker på vad ni försöker åstadkomma, men man kanske kunde sätta loggern direkt i väggen/modemet istället, om det nu är en brandvägg som spökar menar jag. 
5  E-logger®, Logger 2020, Logger 3030, Logger 1010 & LoggerSoft / Elmätaravläsning / SV: Fiberoptik för avläsning av elmätare? skrivet: 2012-01-08 20:52
Jag har experimenterat lite med 20 meter toslink och lite suddgummin Leende (smiley) Slutsatsen är att den infraröda dioden inte riktigt låter sig fångas så lätt som en vanlig röd. Men det är nog görbart, med ett par bra linser och kanske en känsligare fotodiod.

Rickard, vad är det för data på de fotodioder du säljer? Jag har köpt min hos er.
6  E-logger®, Logger 2020, Logger 3030, Logger 1010 & LoggerSoft / Önskemål / SV: Kanalväljare skrivet: 2012-01-04 17:38
Jaaa, perfekt!!!
Eller så gör man det enkelt för sig och lägger alla kanaler, rubbet, i en lång lista med en egen rullist. Ungefär som i LogPro, fast med kryssrutor.
7  E-logger®, Logger 2020, Logger 3030, Logger 1010 & LoggerSoft / Önskemål / Kanalväljare skrivet: 2012-01-02 09:18
Jag skulle vilja ha en funktion där man enklare kan välja vilka kanaler man vill visa i ett diagram. Idag måste man först skapa en grupp, sen visa diagrammet. För att sen ta bort eller lägga till en kanal måste man in i gruppen, ändra kanaler i gruppen, spara och sedan ta sig tillbaka till diagrammet. Detta resulterar i massa onödig trafik, både över anslutningen och mot er databas. Och framför allt sliter det på mitt klickfinger Med glimten i ögat (blinkande)

Enklare vore om man bara hade ett gäng kryssrutor där man väljer vilka kanaler som ska vara med och intill den en knapp med "Skapa".
Funktionen vore naturligtvis användbar både i Loggersoft och på e-logger.se
8  E-logger®, Logger 2020, Logger 3030, Logger 1010 & LoggerSoft / Önskemål / SV: Logga driftstid på värmepumpen skrivet: 2011-12-11 08:55
Skulle tro att man med mycket stor säkerhet kan anta att alla VP:s drar max 100W i viloläge

Nej.
Det beror ju på hur mycket c-pumpar som jobbar i ekonomiläget. Jag har för tillfället tre c-pumpar som går vid ekonomiläge (radiatorer, golvvärme och KB)  och förbrukar då runt 120 W. Ok, KB-pumpen är tillfälligt, men man kan ju ha en grundvattenpump, extra cp efter arbetstank, osv.
Gränsvärdena i en sådan här funktion bör absolut vara justebara. Möjligen skulle man kunna slippa det om man programmerar så att funktionen reagerar på snabba värdeförändringar, men det känns väl onödigt omständigt.
9  E-logger®, Logger 2020, Logger 3030, Logger 1010 & LoggerSoft / Önskemål / SV: Motorvärmarstyrning skrivet: 2011-11-16 09:01
Har en timer/atomur som styr mina utomhus lampor på huset, nu skulle jag vilja tända lanmpor på min carport och kan inte dra ut kabel dit, så det måste vara trådlöst.

Jag har samma problem här. Har funderat på att modifiera en Nexa LMST-606 för att få en "reläingång" till mina trådlösa Nexaprylar.
10  E-logger®, Logger 2020, Logger 3030, Logger 1010 & LoggerSoft / Önskemål / SV: Motorvärmarstyrning skrivet: 2011-11-16 09:00
@Andreas

Världen blir allt mer uppkopplad, det är sant, men än har vi inte kommit så långt att vår surt förvärvade hårdvara blir värdelös om tjänsteleverantören går i graven. Jag kan inte se att det är något att sträva efter. Normalt sett gör man väl en mjukvara för styrning av hårdvaran och skapar sedan webbtjänster för att fjärrstyra och övervaka mjukvaran? Ni gör ju, om jag fattar upplägget rätt, samma sak två gånger. Vilket förvisso ger en viss redundans, men också dubbelt arbete.

Kärnan i mitt resonemang är att jag vill kunna vara oberoende av andra och tredje part. Jag finner inget intresse i att sitta här med en stor (nja..) investering och mycket arbete nedlagt för att helt plötsligt en dag få en räkning som är dubblet så stor pga "ökade kostnader för kryptering", eller att en funktion försvinner för att den helt plötligt "inte längre är populär hos våra kunder". Tänk om alla Saab-bilar hade tvärstannat nu när de har problem i företaget. Servrarna står stilla, alltså slutar all elektrisk utrustning att fungera. Stereon död, inga blinkers, elstolen ställer sig i default position och vindrutetorkarna går bara att köra på autoläge. Sent på hösten kommer ett brev i inkorgen: "Vi har nu tagit bort motorvärmarfunktionen eftersom större delen av våra kunder inte använder denna funktion."

Nu tänker du säkert att "Så gör vi ju naturligtvis inte", men då har du fel; redan nu har ju exempelvis programmeringen av elkanalerna försvunnit ur 1.0.0.8 (ok, det är en inofficiell betaversion, så det är kanske inte en rättvis kommentar, men resonemanget håller). Jag kan alltså omöjligen få elmätaringångarna att fungera ordentligt utan att logga in på e-logger.se och förmodligen har ni inte ens tänkt tanken att Logger2020 är värdelös för mig utan de inställningarna. Att garantera nåt i tjugo år håller heller inte. Nu i dagarna fick jag ett mail om att mitt minst tio år gamla emailkonto skulle börja kosta pengar om jag vill fortsätta komma åt det via pop3. Jag beriper att de har kostnader som måste täckas, men hur var det nu med visionen för tio år sen... nä, den passar inte i deras nuvarande affärsmodell.
Min poäng är att ingen vet hur framtiden ser ut.

Är det däremot så att en tjänsteleverantör kan komplettera mitt system med exempelvis fjärråtkomst och datalagring, som jag nämnde tidigare, kan jag vara villig att abonnera på tjänster utöver min mjukvara.
Ett alternativ är naturligtvis att göra som exempelvis Telia med sin "Smart", hålla ägandet på leverentörsnivå och bara leasa hårdvaran, men jag är inte övertygad om att alla produkter passar för denna typ av affärsmodell.

På din fråga om jag är beredd att betala mer för LoggerSoft Plus är svaret "Nja". Jag tycker väl att Loggersoft har en liten bit kvar innan jag vill betala för nya versioner. Men visst händer det att jag köper nya versioner av mjukvara: om A) den gamla versionen är "klar" och B) den nya versionen tillför något.

Om du istället frågar om jag är beredd att betala för kompletterande extratjänster på webben är svaret "Absolut!". SMS-larm, datalagring, fjärråtkomst, applikation för smartphones, backup av inställningar (kanske både för Loggersoft och Logger2020).

Sändare/mottagare direkt på kortet ja. 50 meter fri sikt, fungerar bra i ett trevåningshus med källare och en bit utanför om man monterar centralt.

Vad kan man göra med mottagardelen?
Jag föredrar nog vanliga elektriska reläutgångar, i kombination med en liten extern modul som kan göra den trådlös. Hos mig kommer loggermodulen sitta dumt till och jag behöver dra iväg kabel en bit innan jag kan ha trådlöst, annars räcker inte signalen hela vägen fram.
11  E-logger®, Logger 2020, Logger 3030, Logger 1010 & LoggerSoft / Önskemål / SV: Motorvärmarstyrning skrivet: 2011-11-13 21:11
En produkt som inte har en lokal mjukvara är helt ointressant för mig; försvinner tjänstleverantören står jag där med hårdvara som inte duger till nåt annat än brevpress. Jag blir livegen i händerna på tjänstleverantören, som godtyckligt kan ändra både kostnad, funktion och tillgänglighet.
Däremot är det självklart intressant med webbtjänster som komplement. Dvs styrning och funktion i lokal mjukvara - fjärråtkomst, datalagring och lite server-lull-lull (typ systembilden, SMS-larm osv) som tjänst. Det är lite där jag sett potentialen i Logger 2020 och LoggerSoft, men nu springer onekligen e-logger ifrån den lokala mjukvaran och produkten tappar ur min synvinkel sin styrka.
Ett alternativ skulle kunna vara en snyggt förpackad lösning med alla nödvändiga komponenter för köra webbtjänsterna på en egen server. Men det genererar ju oerhört mycket arbete och fler problem.
Varför utvecklingskostnaden skulle öka med lokal mjukvara förstår jag inte. Det är väl knappast varken dyrare eller mer tidskrävande att skriva ett exekverbart program, än att skapa ett webbgränssnitt som måste skrivas om varje gång det släpps en ny webbläsare?

Är det trådlösa sändare direkt på kortet? Vad har de för räckvidd?
12  E-logger®, Logger 2020, Logger 3030, Logger 1010 & LoggerSoft / Önskemål / SV: Motorvärmarstyrning skrivet: 2011-11-13 09:08
Hur ser utgångarna ut på denna produkt, är det samma småreläer som på dmiq?
Har produkten någon ingång, så att man exempelvis kan styra utgångarna med en extern funktion? (Larm, ljussensor, osv...)

Jag skulle nog kunna tänka mig upp mot ett par tusenlappar, förutsatt att mjukvaran är flexibel nog.
Vidare vill jag att mjukvaran ska vara lokal, inte webbaserad. Ej heller ska den ha massa kopieringsskydd, koder och onlinetjafs.
Köper jag en produkt, förväntar jag mig att kunna installera och använda den i all framtid, oavsett om leverantören finns kvar eller inte.

Kunde man provköra mjukvaran på något sätt, innan köp, skulle det vara lättare att motivera ett högre pris. Alltså, en demoversion av mjukvaran med någon form av simulering av hårdvaran. Det är alltid lättare att betala för något man känner till väl och vet hur det fungerar.
13  E-logger®, Logger 2020, Logger 3030, Logger 1010 & LoggerSoft / Buggrapporter / SV: Loggersoft: Hur fungerar larmfunktionen egentligen? skrivet: 2011-11-13 08:49
Jag har alltid trott att denna hysteres hade med "Tystnad nattetid" att göra, den är onekligen grupperad med inställningar för natten  Rullande ögon (ironi)
tyvärr har jag ingen lösning att föreslå, men vill ändå påpeka att celsiusgrader och kilowatt är lite för olika stora enheter för att ha denna inställning gemensam.
I Webbtjänsten ser upplägget lite mer genomtänkt ut, speciellt med tidsfaktorn, den är genial.
14  E-logger®, Logger 2020, Logger 3030, Logger 1010 & LoggerSoft / Buggrapporter / SV: Loggersoft: Hur fungerar larmfunktionen egentligen? skrivet: 2011-11-12 23:07
"Grader i normalzonen..."?  Va?
Ok...
Normalzonen är då området mellan övre och undre larm?
Grader blir på elmätarna kilowatt?
Värdet jag skriver in där är alltså det antal grader/kW som momentant värde måste under "Övre gräns Mätvärde" för att återställa larmet?
15  E-logger®, Logger 2020, Logger 3030, Logger 1010 & LoggerSoft / Buggrapporter / SV: Loggersoft: Hur fungerar larmfunktionen egentligen? skrivet: 2011-11-12 18:58
Jag fattar fortfarande inte hur det ska funka  Ledsen

Larm idag:
12.11.2011 17:11:32 El Värmepump: Övre gränslarm. 58,52
12.11.2011 17:44:14 El Värmepump: Normal avläsning. 0,69

Larmet återfinner jag i loggen:
17:11:30,0.04
17:11:40,13.20
17:11:50,2.11

Men hur kommer det sig att det tar över en halvtimme (33 min) innan läget anses vara normalt igen?
Tittar jag i loggen runt 17:44 hittar jag:
17:43:40,2.20
17:43:50,2.20
17:44:00,2.20
17:44:10,2.21
17:44:20,0.61
VP har alltså rullat på dryga 2 kW hela tiden, men läget anses inte vara normalt förrän förbrukningen går ner mot nästan noll. Var ställer jag in det?

Anledningen till spikarna kan vara att jag delar en EKKX 1x4x0.5 till två elmätare om jag fattat saken rätt.
Sidor: [1] 2 3
Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!