E-logger | Manualer | Forum
Loggerforum - supportforum
2022-10-07 07:37 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
  Forum Hjälp Sök Logga in Registrera  
  Visa inlägg
Sidor: [1] 2 3 ... 5
1  E-logger®, Logger 2020, Logger 3030, Logger 1010 & LoggerSoft / LoggerSoft / SV: Loggersoft , vattenförbrukning, liter? skrivet: 2015-10-11 07:09
Hej

Flödesmätaren är köpt genom er

Flöde_puls. Qn2.5   Flödesmätare med pulsutgång Qn 2.5    
1   536,00 kr    536,00 kr

?
2  E-logger®, Logger 2020, Logger 3030, Logger 1010 & LoggerSoft / LoggerSoft / Loggersoft , vattenförbrukning, liter? skrivet: 2015-10-10 11:20
Hej

Har en förbrukning som mäter vatten som går ut , men i loggersoft så står det kW på denna givaren ?

Nåt som kommer att ändras till liter t ex ?
3  E-logger®, Logger 2020, Logger 3030, Logger 1010 & LoggerSoft / Uppdatering / SV: Elmätaren försvunnen , updatering skrivet: 2015-10-01 20:35
Gjorde en reset , nu så kom tempen tillbaka ,

Löste elsensorn med , den ena verkar ha pajat som sitter på nätägaren , hade en äldre kapslad elsensor som jag satte fast istället , då börjar den samla in värden igen :=)

Om man väljer att sätta givarfel på denna , o den slutar att samla in data , då kommer det att larma ?
4  E-logger®, Logger 2020, Logger 3030, Logger 1010 & LoggerSoft / Uppdatering / SV: Elmätaren försvunnen , updatering skrivet: 2015-10-01 19:58
Hej Provade att ange nya puls samt ändra tillbaka , verkar inte funkar nåt vidare

Men varför står det olika värden på översikten samt inställningar/givare ?

Givare   
Givare   Typ   ID   Pulser / Offset   Värde   Namn   Visa logger   Ändra
1   Energi   320008014E9B00DF   1000   0.00   HusEl   Ja   Ändra
2   Energi   FB0008014E9B01DF   500   1.46   El värme   Ja   Ändra
5   Temp   000000266F9C00E1      18.12   Tempvind   Ja   Ändra
6   Luftfukt   000000266F9C00E2      64.30   Vindfukt   Ja   Ändra
7   Flöde   00000026CDE600E0   54   0.00   Vatten   Ja   Ändra
8   Temp   61000002D66E7E28      19.68   Uterum   Ja   Ändra
9   Temp   A3000003ADE0A528      24.31   Pannrum   Ja   Ändra
10   Temp   64000002D63D6928      14.50   Utomhus   Ja   Ändra


Här visas tempen på t ex pannrummet samt uterum , dessa visas inte i översikten alls ?

Ska prova att reseta o se om det hjälper med .
5  E-logger®, Logger 2020, Logger 3030, Logger 1010 & LoggerSoft / Uppdatering / Elmätaren försvunnen , updatering skrivet: 2015-09-30 19:41
Hej

Går jag in på översikt så ser det ut så här

Senaste mätvärden
Kanal   Värde      Min      Max      Medel   Kommentar
Temp Pannrum   24.37                     150911 21:28
Temp Ute             0.00                     150911 21:13
Temp Uterum   18.12                     150911 21:28
Temp Vinden   21.75   (19:37)   8.06   (07:46)   24.50   (17:03)   15.20
El total   0.00   (19:37)   0.00   (00:00)   0.00   (00:00)   0.00
El värmepump   0.00   (19:37)   0.00   (12:53)   1.82   (03:31)   0.33
Vattenförbruk   0.00   (19:37)   0.00   (00:00)   21.10   (15:53)   0.17
Fukt Vind   54.10   (19:37)   53.70   (18:40)   82.20   (10:33)   67.97

Här är bilden på hur det ser ut över givarna
Givare   Typ   ID   Pulser / Offset   Värde   Namn   Visa logger   Ändra
1   Energi   320008014E9B00DF   1000   0.00   HusEl   Ja   Ändra
2   Energi   FB0008014E9B01DF   500   0.00   El värme   Ja   Ändra
5   Temp   000000266F9C00E1      22.00   Tempvind   Ja   Ändra
6   Luftfukt   000000266F9C00E2      54.10   Vindfukt   Ja   Ändra
7   Flöde   00000026CDE600E0   54   0.00   Vatten   Ja   Ändra
8   Temp   61000002D66E7E28      20.37   Uterum   Ja   Ändra
9   Temp   A3000003ADE0A528      30.00   Pannrum   Ja   Ändra
10   Temp   64000002D63D6928      12.68   Utomhus   Ja   Ändra


Men får inte ut någon el i graferna ? Eller i översikten , ?

Hade strul med uppdateringen , men till sist gick den igenom , trafon var kass fick en ny

Nån ide varför t ex givare 10 utomhjus visas i givarna , men visar 0 i översikten ?

Likadant , det står Kommentar på dom 3 översta  givarna i översikten ? Det var då trafon strulade , men verkar inte få nåt värde nu ?
6  E-logger®, Logger 2020, Logger 3030, Logger 1010 & LoggerSoft / Uppdatering / SV: error err Ug01 ? skrivet: 2015-09-13 12:47
Hej

Jo det var nätagget som felar , nu är det 2:a som jag får byta  , dålig kvalitet på dessa ?
Dom jag har är med en röd lampa , o detta blir precis som det gamla "varmt"
7  E-logger®, Logger 2020, Logger 3030, Logger 1010 & LoggerSoft / Uppdatering / SV: error err Ug01 ? skrivet: 2015-09-13 08:29
Hej

Gjorde en reset , då så verkar det funka bättre

Fast nu har det kommit upp

Fel g2 e2 i displayen
Hur ska man tyda felet ovan ?
Givare 2 på sensors ingång 2 ?
Allt funkade innan , ?



Där sitter totalt 4 st givare på samma kabel som matar dom a
8  E-logger®, Logger 2020, Logger 3030, Logger 1010 & LoggerSoft / Uppdatering / SV: error err Ug01 ? skrivet: 2015-09-12 15:43
Hej

Körde in en update igår kväll , sedan är det precis som den har hängt sig , när jag startar om den så går den igenom några steg , sedan kommer felet

Ska prova att reseta den så får vi se vad som händer, vilken adress ska jag isf skicka iväg den till om det inte funkar ?
9  E-logger®, Logger 2020, Logger 3030, Logger 1010 & LoggerSoft / Uppdatering / error err Ug01 ? skrivet: 2015-09-11 21:52
hej smällde på en uppdatering precis,men lyser rött samt står det i dislayen err ug01 ?
10  E-logger®, Logger 2020, Logger 3030, Logger 1010 & LoggerSoft / Hjälp / SV: Efterström avbrott , G3 E0 skrivet: 2014-07-21 19:17
Inga problem att köra med en trafo som ger 12v 1.5A ut ?
11  E-logger®, Logger 2020, Logger 3030, Logger 1010 & LoggerSoft / Hjälp / SV: Efterström avbrott , G3 E0 skrivet: 2014-07-21 19:01
Hej

Hittade en annan nätdel här o testade , nu hittas allt som det skall

Men man har ju lärt sig något nytt iaf =)
12  E-logger®, Logger 2020, Logger 3030, Logger 1010 & LoggerSoft / Hjälp / SV: Efterström avbrott , G3 E0 skrivet: 2014-07-21 17:58
Hej

Orkar inte mecka mera , det får bli en ny nätdel

Legat på vinden där det är 40 grader plus o meckat för länge Leende (smiley)

Orkar inte ens skruva ut bilbatteriet för att prova Leende (smiley)
13  E-logger®, Logger 2020, Logger 3030, Logger 1010 & LoggerSoft / Hjälp / SV: Efterström avbrott , G3 E0 skrivet: 2014-07-21 17:32
ERROR

Hej

Har tillbringat denna dagen med att felsöka , men jag hittar inget fel på anslutningarna

Kopplar jag in givarna så hittas dom , kopplar jag sedan in allt som det var ifrån början då hittas inte 3 st givare

Kan inte vara så att det är trafon som fått sig en smäll så den inte orkar leverera ut strömmen ?

Eller jag som är börjar greppa efter halmstrå ?

Eller kan jag mäta upp detta ?
Som jag ser det så är det givarna på sensor 1 som spökar
plint 1 2 3

När jag uppdatera givarna via e-logger så händer det att 1 st givare dyker upp , sedan så försvinner den vid nästa uppdatering i givar bilden.
Likaså i displayen i eloggern så står det T0 28,4

Denna hittar jag inte bland "givarlistan"



Givare   Typ   ID   Pulser / Offset   Värde   Namn   Visa logger   Ändra
1   Energi   320008014E9B00DF   1000   1.57   HusEl   Ja   Ändra
2   Energi   FB0008014E9B01DF   500   0.00   El värme   Ja   Ändra
4   Flöde   00000026CDE600E0   54   0.00   Vatten   Ja   Ändra
7   Temp   000000266F9C00E1      39.81   Tempvind   Ja   Ändra
8   Luftfukt   000000266F9C00E2      31.30   Vindfukt   Ja   Ändra
Ej hittad   Temp   64000002D63D6928      -30000.00   T09      Radera


Men varför visas T0 i displayen på eloggern , men inget i listan ovan ?
14  E-logger®, Logger 2020, Logger 3030, Logger 1010 & LoggerSoft / Hjälp / SV: Efterström avbrott , G3 E0 skrivet: 2014-07-08 11:38
Hej

I översikt så är det följande:

Senaste mätvärden
Kanal   Värde      Min      Max      Medel   Kommentar
Temp Pannrum   22.31                     140626 22:18
Temp Ute   0.00                     140626 22:18

Är just dessa 2 utav 3  som "slutat" att funka , varför visas det 22.31 samt 0 grader ?

Eller det är "gamla" värde ?
Kommentar är det det sista mätvärdet som kom in ?

Förmodar att det lättaste är att ta ner alla givarna o koppla in dom direkt i loggern o se om det blir några siffror ?
15  E-logger®, Logger 2020, Logger 3030, Logger 1010 & LoggerSoft / Hjälp / SV: Efterström avbrott , G3 E0 skrivet: 2014-07-08 10:21
Hej

Det blir samma fel igen , fast det kan variera ifrån G2 E0 till G3 E0

Alla dom givarna sitter på samma kabel , har trippelkollat o mätt men hittar inget fel , Någon givare som kan "slå" ut dom andra ?

Tips ?
Sidor: [1] 2 3 ... 5
Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!