Loggerforum - supportforum

E-logger®, Logger 2020, Logger 3030 & LoggerSoft => Elmätaravläsning => Ämnet startat av: Greger Nilsson skrivet 2019-05-04 11:36



Titel: Ny elmätare
Skrivet av: Greger Nilsson skrivet 2019-05-04 11:36
Har lagt till en ny elmätare till min Sunlogger 2020,
Värdet syns i loggern, men ej i webtjänsten.
I Kanallistan står det tex 700101 01:00 på tiden tex

vad är fel?

Vilken syntax skall jag använda för att visa momentanförbrukningen i systembilden?
Ser exempel på, dagar, måndad mm


Titel: SV: Ny elmätare
Skrivet av: Greger Nilsson skrivet 2019-05-04 16:25
Raderade minnet och sedan hoppade "kanalen igång"
Tyvärr så visar loggern orimliga värden, 2-3ggr mer Energi jmf Elmätaren.
Pulserna är ca 2V och ser inte skräpiga ut.



Titel: SV: Ny elmätare
Skrivet av: Andreas skrivet 2019-05-05 20:46
Du ser inte alltid hur det ser ut utan oscilloskop med oscilloskop om du förstår hur jag menar. Har du provat ansluta ett 470-ohms-motstånd mellan jord och den pulsingång det gäller för att dämpa känsligheten?

Momentanförbrukningen är den "vanliga" elkanalen, syntax är “c=kanalnamn; [text] %s; x-position; y-position”


Titel: SV: Ny elmätare
Skrivet av: Rickard skrivet 2019-05-06 07:36
Denna typ av fel kan även i enstaka fall bero på dålig nätdel, har du någon annan 12V nätdel kan du med fördel prova byta.
Fabrikat på elmätaren? (Det är väldigt ovanligt att pulsingångarna räknar fel).


Titel: SV: Ny elmätare
Skrivet av: Greger Nilsson skrivet 2019-05-16 15:46
Elmätaren är en Hager EC 350

Har ett oscilloskåp, pulserna ser bra ut.

Har en 12V adapter från er.

Vet inte riktigt hur jag skall komma framåt...

Använder inte S0, utan er diod. Men loggern visar för mkt uppimot 65kW när märkeffekten är 12kW på omriktaren.



Titel: SV: Ny elmätare
Skrivet av: Rickard skrivet 2019-05-17 09:41
Och du har ställt in rätt pulstal för givaringången?
Våra nätdelar med ett par år på nacken kan få ett fel som gör att spännningen under några ms blir låg, det kan göra att pulsingångarna spökar.


Titel: SV: Ny elmätare
Skrivet av: Greger Nilsson skrivet 2019-05-19 08:50
Hej,

Kontrollmätte igår med Osc, är rätt frekvens-->Kw som kommer in till Loggern.
Är inte 1000imp/kW default värdet i loggern?


Titel: SV: Ny elmätare
Skrivet av: Greger Nilsson skrivet 2019-05-19 18:16
Hittade felet, var 1000 på pulstalet som gjorde susen.
Testa bara detta på S0 och ville inte fungera, kör med er diod och räknar blinkningar.



Titel: SV: Ny elmätare
Skrivet av: Rickard skrivet 2019-05-20 08:38
OK, men en standard S0 bör fungera, kan ju vara den tillverkaren som inte följer standarden?