Loggerforum - supportforum

E-logger®, Logger 2020, Logger 3030, Logger 1010 & LoggerSoft => Övrigt => Ämnet startat av: Jocke skrivet 2013-06-03 17:27



Titel: Kan man logga ett motstånd?
Skrivet av: Jocke skrivet 2013-06-03 17:27
...eller inte nödvändigt ett motstånd. Jag skall förklara hur jag tänker:

Jag har en robotgräsklippare och leker med tanken att kunna få in laddnings-, repektive klipp-tid i Loggern där jag har kanaler över. Jag behöver absolut inte ha några andra värden för detta annat än att grafen visar ett högt statiskt värde när klipparen laddar, och att den lägger sig lägre när den jobbar.

För detta tänker jag mig en enkel micro-brytare fastsatt direkt i laddstationen som kommer aktiveras av klipparens chassi när den dockar.

Det här tycker jag vore lite kul att ha med i min loggning, och på köpet får jag en hint om batterikapacitet över tiden, men jag misstänker att dallasgivarna jobbar på lite annat vis än att bara ändra resistans genom temperaturförändring. Så om det här inte fungerar, är det då någon som kan klura ut ett annat sätt att göra det på?


Titel: SV: Kan man logga ett motstånd?
Skrivet av: Rickard skrivet 2013-06-03 18:04
Har du en ADMIQ-modul så funkar det ju bra med mikrobrytaren, men i övrigt har jag lite svårt att se hur det skulle fungera.
Med en tempgivare borde det kanske gå mäta temperaturen på nätdelen som matar laddstationen, den borde bli varm när maskinen laddas.


Titel: SV: Kan man logga ett motstånd?
Skrivet av: Jocke skrivet 2013-06-03 18:19
Det är ju en idé, men det blir ingen markant on/off-visning så. Får kika på den där modulen... :)