E-logger | Manualer | Forum
Loggerforum - supportforum
2024-05-05 00:14 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Forum   Hjälp Sök Logga in Registrera  
Sidor: [1]
  Skriv ut  
Författare Ämne: Kanalväljare  (läst 5084 gånger)
Strip
Medlem

Antal inlägg: 41



Visa profil
« skrivet: 2012-01-02 09:18 »

Jag skulle vilja ha en funktion där man enklare kan välja vilka kanaler man vill visa i ett diagram. Idag måste man först skapa en grupp, sen visa diagrammet. För att sen ta bort eller lägga till en kanal måste man in i gruppen, ändra kanaler i gruppen, spara och sedan ta sig tillbaka till diagrammet. Detta resulterar i massa onödig trafik, både över anslutningen och mot er databas. Och framför allt sliter det på mitt klickfinger Med glimten i ögat (blinkande)

Enklare vore om man bara hade ett gäng kryssrutor där man väljer vilka kanaler som ska vara med och intill den en knapp med "Skapa".
Funktionen vore naturligtvis användbar både i Loggersoft och på e-logger.se
Loggat

Andreas
Administrator
*****
Antal inlägg: 4053


Visa profil
« Svara #1 skrivet: 2012-01-03 12:39 »

Trafiken för användarnas inställningar i E-logger är helt försumbar sett till trafiken från datainsamlingen. Ditt klickfinger är ett bättre argument, färre klick är alltid värt att sträva efter.

Du tänkte ungefär som i bilden på livefunktionen i E-loggermanualen? I den funktionen är det enkelt med den typen av upplägg då det bara är en enda graf som innehåller vanliga kanaler. Grafgränssnittet i E-logger är mer komplicerat. Där går det välja både vanliga och beräknade kanaler och kanaler från flera olika loggrar, vilket kan innebära ganska många kanaler. Dessutom visas flera grafer på samma sida i grafgränssnittet och då bör gränssnittet för varje graf helst inte vara skrymmande. En variant kanske vore en knapp som öppnar en popupdialog för att välja kanaler (i princip en popupdialog för att redigera den grupp som grafen är kopplad till). En annan variant kanske att låta användaren själv välja "skrymmande gränssnitt".

I LoggerSoft spelar det inte på samma sätt roll om gränssnittet är skrymmande, dock vill man inte ha synliga kryssrutor i anslutning till graferna hela tiden så där skulle det i så fall krävas mekanism för att dölja rutorna.
Loggat

Läs igenom manualen och sök efter svar i forumet innan du frågar. Ställ dina frågor i forumet, vi ger ej personlig support. Obs! Regel 2: dålig stämning = avstängning, i detta forum är vi hjälpsamma och trevliga!
Strip
Medlem

Antal inlägg: 41



Visa profil
« Svara #2 skrivet: 2012-01-04 17:38 »

Jaaa, perfekt!!!
Eller så gör man det enkelt för sig och lägger alla kanaler, rubbet, i en lång lista med en egen rullist. Ungefär som i LogPro, fast med kryssrutor.
Loggat

Sidor: [1]
  Skriv ut  
 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!