Loggerforum - supportforum

E-logger®, Logger 2020, Logger 3030, Logger 1010 & LoggerSoft => Övrigt => Ämnet startat av: artsnletters skrivet 2011-05-03 16:53



Titel: Avfuktare
Skrivet av: artsnletters skrivet 2011-05-03 16:53
Jag skulle vilja se hur mycket vatten som min avfuktare drar ut i källaren. Vilket flöde behövs på en flödesmätare? Det är ju inget tryck direkt från en avfuktare.
Eller finns det någon annan funktion man kan använda sig av för att mäta vatten igenom en slang?


Titel: SV: Avfuktare
Skrivet av: Andreas skrivet 2011-05-05 09:22
Vad är det för slags avfuktare? Antar att maxflöde mellan olika modeller kan variera ganska kraftigt. Borde finnas nån uppgift om maxkapacitet per timme i bruksanvisningen.

Som alternativ till flödesmätare skulle jag kunna tänka mig att man pumpade vattnet i ett kärl som stod på en våg, hur man då loggar en våg på bästa sätt. Om flödet är lågt kunde man också tänka sig att man lät slangen droppa på en billig slaktad elektronisk regnmätare vars pulser man loggade med en pulsingång.


Titel: SV: Avfuktare
Skrivet av: artsnletters skrivet 2011-05-22 22:46
Avfuktaren är en Wood´s 28.  http://www.woods.se/avfuktare/ds28/

Det var ju en bra idé med en slaktad väderstation... det är bara det att den brukar inte droppa, utan den går en stund och sen rinner den mängden vatten ut som den just absorberat, men det kanske funkar bra ändå med en regnsensor.

Jag tänkte mer på hur mycket flöde en flödesmätare måste ha igenom sig för att kunna mäta vattnet som går igenom den.


Titel: SV: Avfuktare
Skrivet av: Andreas skrivet 2011-05-24 08:46
Om vi vänder på frågan, vad kan det tänkas vara för flöde från din Wood's DS28, ungefär hur stor mängd vatten brukar det rinna ut och hur länge tar det för den mängden att rinna ut? Borde gå mäta med decilitermått och klocka?


Titel: SV: Avfuktare
Skrivet av: c_wiklander skrivet 2011-05-29 12:18
Har själv en Woods avfuktare i min krypgrund och eftersom krypgrunden ligger under marknivå monterade jag en billig dränkpump med nivåbrytare i avfuktarens hink och en slang ut genom en kattglugg.
På den slangen skulle man väl kunna montera en flödesmätare kopplad till Loggern? Eller om man vet hur många minutliter pumpen ger kan man kanske logga tiden som pumpen går på nått vis?

//Christer