E-logger | Manualer | Forum
Loggerforum - supportforum
2024-05-13 22:24 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
  Forum Hjälp Sök Logga in Registrera  
  Visa inlägg
Sidor: 1 2 [3]
31  E-logger®, Logger 2020, Logger 3030, Logger 1010 & LoggerSoft / Önskemål / SV: Säsongsöverblick köldbärare skrivet: 2014-02-20 15:28
Har inte fått dit givare på köldbärarslingan än, så jag får återkomma med data på hur lång tid det tar efter tillslag som det värdet är relevant. Om ingen annan har data på det? Jag kan dock tänka mig att väntetiden kan vara lite dynamisk där beroende på hur man implementerar det, vid en tillslagstid på en timme så är det kanske ingen fara att vänta i 5 minuter innan man börjar kolla på köldbäraren. Har man korta tillslag så kanske man måste vara lite mer aggressiv.

Gällande tidshorisont så tänker jag mig att det är intressantast att se hur det hur det ser ut över en hel säsong, och eventuellt kunna jämföra  med tidigare år. Dvs tidsperspektiv ett år. Det känns som en vanlig linjegraf nog är mest passande.

En kortare tidshorisont lär ju också vara av intresse, för att se hur t.ex. en kall period påverkar. En månads tidsperspektiv kanske är lämpligt för det?

Jag misstänker att de som haft värmepumpar under en längre tid kanske har fler konkreta åsikter här :-)

I Nibes variant kan man välja dag/vecka/månad (och längre tidsperiod om man betalat premiumabbonemang för historik), och det är en vanlig linjegraf.
32  E-logger®, Logger 2020, Logger 3030, Logger 1010 & LoggerSoft / Önskemål / Säsongsöverblick köldbärare skrivet: 2014-02-17 14:23
Hej!

I Nibes onlinetjänst Uplink (vår berg/markvärmepump F1145-10 är uppkopplad dit) finns en historikgraf som de kallar säsongsöverblick köldbärare in/ut som verkar riktigt praktisk.

Det den verkar göra är att visa köldbärartemperaturen, men filtrerar bort mätvärden från när värmepumpens kompressor INTE arbetar.

Resultatet blir en riktigt bra överblick över hur bra ens borrhål/markslingor funkar, till skillnad från att bara logga köldbäraren som ju kommer att visa totalgalna värden när kompressor/köldbärarpump står stilla så graferna blir allt annat än lättolkade...

Jag skulle väldigt gärna se den funktionen som en rapport i E-logger också, den borde kunna vara av intresse för alla berg/markvärmepumpägare. Givet elmätare kopplad till värmepumpen och inställd som värmepumpskanal så finns indikering för när pumpen går och inte, och om man definerar upp kanal(er) för köldbärare så har man alla datakällor som behövs.
33  E-logger®, Logger 2020, Logger 3030, Logger 1010 & LoggerSoft / Buggrapporter / SV: Internetavbrott orsakar konstig minigraf i systembild? skrivet: 2014-02-17 13:56
OK, det är ju mer en skönhetsbugg än panik men förr eller senare behöver den ju fixas Leende (smiley)

Och gällande antennplacering så jobbar vi på problemet, saknade lite TP-kontakter för att kunna flytta modemet i helgen... Lär lösa problemet vi har nu med signalstyrkan, men det klassiska GSM/Edge-överlastningsproblemet lär vi inte slippa undan. Det ska bli spännande att se hur det kommer att funka under sportlovet när precis Alla måste ut och åka skoter med sin Smartphone ;-)
34  E-logger®, Logger 2020, Logger 3030, Logger 1010 & LoggerSoft / Buggrapporter / Internetavbrott orsakar konstig minigraf i systembild? skrivet: 2014-02-14 08:45
Hej!

Vår anläggning sitter på andra änden av en skakig internetförbindelse, och de sista dygnen har GSM-täckningen varit ännu sämre än normalt.

När förbindelsen återupprättats verkar loggern "köra ikapp" som det är tänkt, och allt ser okej ut FÖRUTOM minigrafen över elförbrukningen på systembilden!

Tittar jag på El-grafen (3-dagars) och energiförbrukningsrapporten ser det ut som förväntat, men minigrafen på systembilden har kraftiga skillnader i förbrukningen mellan olika dagar. Några av dagarna där det varit internetstrul visar mycket lägre förbrukning än normalt.
35  E-logger®, Logger 2020, Logger 3030, Logger 1010 & LoggerSoft / Flödes- / vattenmätare / SV: producerad energi och förbrukad energi skrivet: 2013-11-26 20:57
Vill bara snabbt tillägga att du inte är ensam om att vara intresserad av den funktionaliteten.
36  E-logger®, Logger 2020, Logger 3030, Logger 1010 & LoggerSoft / Hjälp / SV: Loggerns minne vid strömavbrott. skrivet: 2013-11-26 20:53
Logger 2020 klarar inte strömavbrott, däremot klaras avbrott i internetförbindelsen när loggning sker mot E-logger.

Om internetförbindelsen är nere kortare tid mäter loggern som vanligt och lagrar nya mätvärden i det interna minnet, som sen skickas iväg till E-logger när förbindelsen fungerar igen.

(hänvisad hit från annan tråd)

Om vi ponerar att vi löst strömproblemet till loggern, hur beter den sig när minnet fylls vid internetavbrott när den loggar mot E-logger?
Slutar den att logga, eller kastar den gamla mätvärden för att kunna fortsätta logga, eller något annat?

Finns det någon siffra på hur många mätvärden som kan lagras, så att man kan göra en grov beräkning hur långt avbrott man kommer att klara?
37  E-logger®, Logger 2020, Logger 3030, Logger 1010 & LoggerSoft / Hjälp / Glesare mätintervall för förlängd mättid vid internetavbrott? skrivet: 2013-11-24 21:36
Hej!

Har en logger2020 och plustjänsten i e-logger.

Hittade inget om detta när jag sökte runt i manual och forumet, så jag ställer frågan här:

Som jag förstått det så buffrar logger2020 mätdata vid internetavbrott, och med plustjänsten så uppgraderas man automatiskt till 10 sekunders istället för 60 sekunders mätintervall.

Kan man välja ett glesare intervall nånstans i elogger? Jag hittar ingen inställning för det, men jag kanske är blind?

Jag skulle väldigt gärna vilja kunna välja ett glesare mätintervall om det ger mig längre buffringstid vid internetavbrott, det är inte helt ovanligt med långa strömavbrott i lantstället och då dör Telias mobilmaster efter nått halvdygn. Att veta hur saker beter sig under strömavbrottet vore guld värt, 120 sekunders mätintervall skulle vara helt okej.

Finns det någon information någonstans om hur logger2020 buffrar? Jag hittar lite blandade forumtrådar, men jag blir inte klok på om den bara slutar logga, eller rensar allt och börjar om loggningen, eller vad som händer...
Sidor: 1 2 [3]
Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!