Loggerforum - supportforum

E-logger®, Logger 2020, Logger 3030, Logger 1010 & LoggerSoft => Nyheter => Ämnet startat av: jontte skrivet 2009-03-12 21:23



Titel: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: jontte skrivet 2009-03-12 21:23
 ;D


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Andreas skrivet 2009-03-15 13:34
Nyheter är en bit bort, det är ett par dagars arbete kvar på larmfunktionaliteten och desutom har det tillkommit en del annat som måste göras. Ett mål är att allt som släpps skall vara så felfritt som möjligt och då får det ta den tid det tar.


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: jontte skrivet 2009-03-17 19:02
Ja, det är ju framsteg bara det är få fart på larmfunktionen  ;D


Titel: Hänt något?
Skrivet av: jontte skrivet 2009-07-21 10:11
Här har det inte hänt något på 4 mån. Är det långsemester  ;)

Hur går utvecklingen. Jag skulle vilja ha en update i denna tråd när något uppdateras. Typ en release.txt med information.
Även om det enbart skulle gälla buggfixar.

Hur går det med larmfunktionen?
Är det bara jag som är blind eller?  ???



Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Andreas skrivet 2009-07-23 10:17
[Klippte ihop din nya tråd med din tidigare tråd i samma ämne, var snäll och starta inte nya trådar i onödan.]

Du har helt rätt, på ytan har det inte hänt något men det händer en hel del bakom kulisserna. En större uppgradering är på gång och i den ingår larm. Just larmen har varit klara till 98% i flera månader men då de ska passa ihop med andra kommande funktioner, och dessutom numera ligger hopbakade med en till stora delar omskriven plattform som kräver både längre tids testning samt uppgraderingar i webbtjänst och pc-program, så kan inget släppas förän allt är klart.

När det kommer publika uppgraderingar och buggfixar kommer vi självfallet att informera om vad de innehåller.


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: jontte skrivet 2009-07-23 10:46
Ja, det är inte dumt att lämna information löpande så att man har en anledning att besöka denna sida också.


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: ted64 skrivet 2009-09-18 15:44
 ??? ??? ???


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Rickard skrivet 2009-10-18 06:00
För tillfället väntar vi på de första serietillverkade prototyperna av 4 st externa moduler som skall göra logger 2020 mer flexibel.
De borde ha kommit för 2-3 veckor sedan, men tyvärr har en av huvudkomponenterna varit svåra att få tag i. (restnoterad)
När vi testkört prototyperna några dagar skall resten av serien produceras och läggas upp till försäljning.

I samband med detta kommer både loggermjukvara och PC-mjukvara att uppgraderas på ett rätt genomgripande sätt.

/Rickard



Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Nokke skrivet 2009-11-02 12:29
Hej!

Kan man ställa sig på kö för köp?

Reijo


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Rickard skrivet 2009-11-02 19:48
Det borde inte behövas någon kö, de kommer att finnas i tillräckligt antal.

Första serien består av 50 st/enhet, och jag kommer att skicka ut nyhetsbrev från webshopen, och skriva här när de blir till salu, så det borde inte vara några problem med leveranser.
Ledtiden på tillverkningen skall sedan vara ca 2-3 veckor från order - så även om det fort blir slut skall jag inte behöva vänta länge på fler.


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Andreas skrivet 2009-11-12 09:38
Nu börjar det röra på sig. Igår fick jag den här lådan med loggerexpansionsprototyper från fabriken och idag skall jag börja testa dem. Håll tummarna för att de fungerar. Sen följer ett par veckors intern testkörning och putsning på programvaran i loggerexpansionerna och i själva loggern innan nya funktionalitet kommer att kunna testas av användarna. Den som sen vill ha tillgång till nya funktioner kommer att behöva uppgradera sin logger. Mjukvaran i Logger 2020 är till stora delar omskriven, vilket krävdes för att allt skulle passa ihop och få plats, så var beredda på en eller annan ny bugg även i sånt som fungerade förut.

Jag förstår att det är många frågetecken kring allt detta, men jag kan inte säga så mycket mer just nu, mer information kommer längre fram.


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: PaW skrivet 2009-11-12 10:38
Hej!

Låter oerhört intressant och uppskattar enormt Ert arbete samt information Ni delger här och andra forum.  :D

Behöver Ni en pelletseldande, statistik-tokig beta-testare har Rickard min mail-adress och mina tankar i vår tidigare e-post konversation.
Har samlat Excel-statistik sedan 2000 på vår värmeanläggning, el-mätare, vatten-mätare, många temp.givare m.m.  ;)

Det jag kan erbjuda är test av pellets skruvens aktivitet där jag i nu-läget uppskattar en minuts drift till 6 kg pellets.
litar dock dåligt på den el-mätare jag använder nu. En I/O-modul, pulsingångsmodul skulle nog skapa en mer tillförlitlig statistik.
Samt även testare av hög-temp kort för Rökgastemperatur.

Har redan rekat för kabeldragning till temp.givare, routern, el-mätare (Två; fastighet och el-patron.), placering logger osv.
Förberett familjen om tankarna samt spara och önskar...  ::)
Ytter-, Inner-, framl.-, returl.-, återledn.-, tilledn.-, rökgas-, VV-, panntemperatur, el fastighet, el patron, pelletsskruv är de givare som jag projekterar för.

Fortsätt höra av Er och håll oss intresserade informerade.  :)
Rickard kan gärna maila om Ni önskar mig som beta-testare eller dylikt.

Tack än en gång.

Mvh
Pa


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Andreas skrivet 2009-11-18 10:02
Kul du är på gång PaW, det finns säkert behov av en pelletseldande, statistik-tokig beta-testare framöver. :)

Med prototyperna går det både bra och dåligt. Hälften av korten var helt felfria och fungerar bra (fast kräver dock lite mjukvarujusteringar), andra hälften tyvärr felmonterade. Men nyss kom en ny låda från fabriken, så nu skall det bli spännande att se om det blivit rätt.

Fortsättning följer.


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: PaW skrivet 2009-11-19 22:56
Hej Andreas och Rickard!

Otroligt bra kundbemötande och snabb leverans.  :D
Hämtade ut prylarna i e.m. och nu sitter fyra av åtta givare på plats...

El-mätaren och dess loggning för el-patron är inbokad hjälp av pensionerad elektriker.
Fastighetens el-mätare får ordnas via "blink".

Framöver har jag inplanerat håltagning, kabeldragning samt övertalning av resten av familjen hur viktigt loggningen är!  ::)

Hoppas Ni får ordning på "nyheterna" och ser fram emot dessa senare. 8)

Vi hörs av!

Mvh
Pa


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Andreas skrivet 2009-11-27 10:36
Den andra omgången prototyper från fabriken är, frånsett en mindre miss, helt som de ska. Testerna har så här långt gått bra, och om inte något oförutsett dyker upp borde det bara vara några få dagars testande och filande kvar nu. Vad som händer sen är att Rickard tar över och ordnar kapsling och etiketter samt tillverkar en propotypserie, det borde inte ta alltför många veckor innan något dyker upp i webbshopen.

När jag lämnar ifrån mig prototyperna blir det att putsa ytterligare något varv på loggermjukvaran och webbtjänsten innan ny funktionalitet läggs ut. I samband med att webbtjänsten sen uppgraderas kommer det att förekomma vissa driftstörningar, förmodligen mestadels ganska korta på några minuter. I det fall något avbrott beräknas bli längre än en halvtimme kommer detta att meddelas nån dag i förväg.


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Rickard skrivet 2009-12-09 08:00
Fick korten från Andreas förra veckan och i helgen har jag lämnat över dem till firman som skall göra maskinbearbetningen av lådorna.
När detta är klart skall de fungerande prototyperna skickas till tillverkaren så att de har fungerande prototyper, med alla komponenter placerade på rätt plats och rätt höjd att använda som mallar för resterande tillverkning.
När detta är klart skall alla enheter programmeras och testas och sen kan det bli dags för försäljning.

Då just denna period på året är min (för övrigt allas) mest hektiska kan jag inte garantera att jag kan uppfylla min uppgifter dag 1, och med tanke på det vi sett sedan tidigare så verkar det gälla i alla led, min bedömning är att expansionsmodulerna i betaversion inte kommer att kunna vara till salu tidigare än slutet av januari eller början av februari.


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Andreas skrivet 2009-12-11 15:17
På måndag förmiddag 14/12 är det risk för längre driftstörningar i webbtjänsten då hela installationen skall uppgraderas. Det rör sig om rätt stora förändringar under skalet, på ytan kommer allt dock att se likadant ut och det blir ingen ny funktionalitet direkt, det första målet är att allt ska fungera som förr efter alla ändringar.

Om allt går enligt planerna skall det sen längre fram till veckan gå att välja vilken färg och linjetyp respektive kanal har i grafer samt finnas en första enkel funktion för att kunna ladda hem sina mätdata i textformat. Närmast sen på planeringen är möjligheten att visa senaste mätvärdena och grafer från webbtjänsten på sin egen hemsida via infogad länk. Därefter kommer larm, för det kommer mjukvaran i Logger 2020 behöva uppgraderas.

Ställ inga frågor om den nya funktionaliteten i denna tråd. Jag kommer att skriva om varje funktion i de trådar där det hör hemma så snart funktionerna finns tillgängliga i webbtjänsten, då får ni förstås mer än gärna komma med både frågor och synpunkter.


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Rickard skrivet 2010-01-25 11:19
Expansionsmodulerna (kretskorten) skall enligt uppgift nå mig i veckan, sen kommer programmering, testning, montering i låda att ske, första till försäljning förhoppningsvis inom 2-3 veckor.


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Nokke skrivet 2010-03-09 12:08
Tiden går.. Hur går det med den nya versionen och nyheterna kring denna?

MVH  Reijo


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Rickard skrivet 2010-03-09 12:29
Mmm, det är inte lätt att lösa alla praktiska problem, t.ex. med kalibreringen av temp/fukt-expansionen, vilket gör att det hela drar ut på tiden.
Väntar just nu på referensmätare som beställts, och skall bygga upp ett litet kalibreringslab för att fixa det.
Även tempgivarna till högtempmodulen har blivit försenade i ett par veckor, tråkigt nog.
Min testrigg tuggar på och går, men som sagt, vi har ännu inte löst riktigt alla småsaker som vi vill ha perfekta.
Tror nog inte att ni vill att vi säljer nåt som inte fungerar perfekt heller.

OM jag vågar mig på en gissning så ligger nog första testserieförsäljningen 2-4 veckor bort.


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Sophiehill skrivet 2010-03-28 23:14
Att kunna logga fler än två elmätare är något jag hoppas på, och som jag läst funnits i planerna

Innefattas det möjligen av expansionmodulerna som är på G..? :P
Finns det beskrivet nånstans vad expansionerna innehåller (om mer än vad som nämns ovan) eller är det hemligstämplat tills 'täckelsen faller'  ;D


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Rickard skrivet 2010-03-29 06:36
Det kommer en "pulsexpansion", förhoppningsvis inom någon vecka, jag har alla prylar under sluttestning och släpper en provserie på en handfull enheter när vi utvärderat tillräckligt.


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Sophiehill skrivet 2010-03-29 23:23
 ;D


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Nokke skrivet 2010-04-19 12:27
Hej igen..

Nu har det gått ungefär 5 veckor sedan jag sist frågade: Hur går det?  ???

MVH

Reijo


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Rickard skrivet 2010-04-19 15:33
Ja, vad skall jag säga.
Jag har tyvärr inte haft tid att arbeta heltid med detta, så jag har rätt mycket att stå i utöver utvecklingen och utvärderingen av modulerna.
Vi börjar dock närma oss nu, men något nytt datum för lansering ger jag inte, jag vill att prylarna verkligen skall fungera när de börjar säljas, och då får det hellre ta tid med testerna, uppgraderingarna och utvärderingarna.
Så här ser det i alla fall ut nu:


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Rickard skrivet 2010-04-19 15:38
Systembild håller också på att sluttestas, min lite snabbt tillverkade systembild ser ut så här:
(http://e-logger.se/e-logger_p.png?PCkqMEKGHD)

Alla skall kunna bygga sin egen bild, eller fotografera av sin anläggning, och själv kunna placera ut de mätvärden man har på olika platser i bilden.
Tycker systembildsfunktionen blev riktigt bra, men allt gå ju utveckla ännu mer om man vill.


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Andreas skrivet 2010-05-27 14:59
Nyheter i webbtjänsten
¤ Systembild - lägger automatiskt in uppdaterade mätvärden i en bild som du själv skapar och laddar upp.
¤ Möjligt visa mätvärden, grafer och systembild från E-logger på din egen hemsida på externt webhotell genom att infoga HTML-länkar.
¤ Automatiskt genererad hemsida hos E-logger där vem som helst utan inloggning kan se dina mätvärden, grafer och systembild, mycket enkelt aktivera.
¤ Beräknade kanaler - till att börja med tre typer: (1) uteffekt från två temperaturer och ett uppskattat flöde (stöd för flödesmätare kommer sen) (2) COP från uteffekt och med elmätare uppmätt ineffekt (3) Hushållsel från El total och El värme.

Anvisningar finns här: 
http://www.e-logger.se/wiki/index.php/Manual_E-logger#Systembild
http://www.e-logger.se/wiki/index.php/Manual_E-logger#Publikt
http://www.e-logger.se/wiki/index.php/Manual_E-logger#Ber.C3.A4knade_kanaler

Säg som vanligt till om något inte fungerar eller kan förbättras och fråga gärna om något är oklart. Men kom ihåg att göra det i rätt forumavdelning.

Jag kommer under närmaste dagarna lägga ut anvisningar för expansionsmoduler, solfångarstyrning samt offsetjustering och larm i webbtjänsten. Sedan kommer här inom kort information om hur man får tillgång till detta.


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: myrene skrivet 2010-07-02 00:15
Hvordan oppdaterer jeg loggeren slik at ver. 1.0.0.6 virker? Jeg får beskjed om "Kontrollera att Logger 2020 visar rätt mjukvaruversion vid uppstart, skall vara högre än 100127"


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Andreas skrivet 2010-07-02 13:00
Det har legat ute nya mjukvaruversioner en tid men det är inte riktigt officiellt ännu. Planen är att skriva om det samt komma med instruktioner till veckan.

Rent kort så det går att själv uppgradera sin Logger 2020 genom att koppla upp den direkt mot webbtjänsten och när den är uppkopplad gå till sidan med kontoinställningar. Det är dock lite halvknöligt att koppla sig bara för att uppgradera (och kräver dessutom bredbandsrouter och viss nätverkskunskap) så det kommer också att gå att skicka in sin logger för manuell uppgradering till en mindre kostnad. Men det blir först när programvaran provkörts ytterligare en tid.


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: myrene skrivet 2010-07-07 13:47
Hei, kan du gi meg en kort forklaring på hvordan jeg gjør dette?
Jeg anser meg selv for å har rimelig gode nettkunnskaper, og jeg har en 8Mb bredbandsforbindelse!
Jeg går ut fra at jeg trenger IP adresse og port til webserveren, og port på Logger 2020
slik at jeg kan sette opp forwarding på routeren min, og en liten beskrivelse?


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Andreas skrivet 2010-07-07 14:37
Någon kort förklaring kan jag inte ge eftersom det som sagt är lite halvknöligt. Men jag skrev ovan att instruktioner är på gång och de hittar du numera i manualen för Logger 2020. Har inte länkat till dem i forumet än eftersom jag ska lägga upp en nyare version av loggermjukvaran först, med lite tur hinns det med idag.


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Andreas skrivet 2010-07-07 17:43
Nyheter Logger 2020 version 100707
¤ Anpassningar för vattenmätare/flödesmätare
¤ Diverse buggfixar

Nyheter Logger 2020 version 100610 (Kräver LoggerSoft 1.0.0.6)
¤ Stöd för expansionsmoduler (Pulsmodul - elmätare, vattenmätare osv., Fukt/tempmodul - luftfuktighet och temperatur, Högtempmodul - pt100/pt1000 upp till +600°C, I/O-modul - 4 digitala in, 4 analoga in, 2 reläutgångar)
¤ Givarfelslarm, indikerar om någon givare slutar fungera
¤ Bättre noggrannhet på elmätaringångarna vid högre effekter
¤ Stöd för följande i webbtjänsten: larm, offsetjustering, räknare pulskanaler, inläsning av temperaturer via RS-232
¤ Diverse buggfixar

Nyheter LoggerSoft 1.0.0.6 (Kräver Logger 2020 med mjukvara 100610 eller högre)
¤ Stöd för expansionsmoduler
¤ Diverse buggfixar

Nyheter i webbtjänsten
¤ Stöd för expansionsmoduler
¤ Beräknade kanaler - ny kanaltyp: energi - uteffekt från temperaturgivare och på extern pulsmodul ansluten vattenmätare/flödesgivare.

Nyheter i webbtjänsten vid direktuppkopplad Logger 2020 (ej via LoggerSoft)
¤ Larm - larmar vid högre än, lägre än, givarfel, utebliven kontakt med loggern på viss tid. Indikerar i Logger 2020 med lysdiod, display, ljud. Skickar e-post och sms.
¤ Offsetjustering av givare.
¤ Räknare för pulskanaler. Går i systembilden visa antal förbrukade enheter (kWh, m3, ton osv.) idag, denna vecka, totalt samt kostnad idag, denna vecka, totalt.
¤ Möjligt läsa in VT-100 formatterad data via RS-232-kontakten på Logger 2020 (Värmempumpar osv., Comfortzone, fler? Tack Gunnar!)

Instruktioner för uppgradering av Logger 2020 finns här (http://www.e-logger.se/wiki/index.php/Manual_Logger_2020#Uppdatering_av_loggermjukvara). (Tack för hjälp och synpunkter Anders!). Nedladdningslänk till LoggerSoft hittar du då du uppgraderar Logger 2020.

Säg som vanligt till om något inte fungerar eller kan förbättras och fråga gärna om något är oklart. Men kom ihåg att göra det i rätt forumavdelning.


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Andreas skrivet 2010-08-03 10:51
Nyhet i webbtjänsten:

Nu är det enklare att hålla koll på sin elanvändning och timme för timme se hur mycket som förbrukas och till vad; i webbtjänsten genereras nu automatiskt en grafisk rapport över din elförbrukning i kWh utfrån kanalerna "el total" och "el värme".

Förbrukningen visas i stapeldiagram där det i varje stapel med olika färger framgår hur stor andel som utgörs av uppvärmning respektive hushållsel. Två stapeldiagram visas, i det övre förbrukningen timme för timme för de senaste 24 timmarna och i det nedre förbrukning dag för dag de senaste 30 dygnen. Senaste värde visas längst till höger och äldst värde längst till vänster i grafen, staplarna längst till höger i varje diagram representerar alltså alltid senaste timme respektive dygn. Siffrorna på x-axeln i timdiagrammet skall tolkas så att 0 betyder förbrukning under timme noll dvs. stapeln ovanför siffran 0 visar förbrukning från och med 00:00 till 01:00, 1 betyder från och med 01:00 till 02:00 och så vidare. Siffrorna på x-axeln i dagsdiagrammet står för datum i månaden. Diagrammen är sammankopplade; klicka valfri dagsstapel i det nedre diagrammet för att visa timförbrukningen för vald dag i det övre diagrammet. Under det nedre diagrammet syns även min-, max- och medeldygnsförbrukning samt totalförbrukning för de senaste 30 dygnen.

Förbrukningsrapporten nås via menyvalet "Rapporter" och går även att visa på din publika hemsida hos E-logger genom att kryssa rutan "Visa rapport elförbrukning" under "Publikt"->"Publikt automatiskt genererad hemsida".  (Tyvärr går rapporten på grund av dess komplexitet för närvarande inte att visa på en extern hemsida.)

Säg som vanligt till om något inte fungerar eller kan förbättras och fråga gärna om något är oklart. Men kom ihåg att göra det i rätt forumavdelning.


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Rickard skrivet 2010-10-08 18:31
Om det är någon som missat det så finns nu ett gäng nya givare i webshopen.
Bland annat proffsiga/snygga rumsgivare, utegivare, rörgivare, samt kapslade 6 mm givare för mätning i rörsystem/acktankar/tempfickor.
Dessutom finns 4 olika tempfickor och klämringskopplingar för de som vill mäta i mediat, och inte bara utvändigt rör.

För en tid sedan la jag även in flödesmätare i tre olika storlekar, och för olika användningsområden.

Inom någon dag kommer jag att lägga in ljussensorer som kan användas för indikering av drift (monterade över statusdioder på en värmepump t.ex.), indikering av solinstrålning o.s.v.
En 230 Volts diod kommer också, som man kan ansluta på t.ex. cirkpumpar eller andra 230 V prylar som man vill ha indikering på när de är i drift.
En tillhörande sensor som klarar 230 V dioder kommer också att läggas in i webshopen.

Driftsindikering och analoga ingångar från ljussensorerna kräver I/O-modulen A/DMIQ.

Test/utvärdering av loggern ansluten direkt till 3G-router/trådlöst bredband pågår också, förhoppningen är att kunna erbjuda ett paket för servicetekniker och sommarstugeägare som inte kräver fast bredband. Detta för ett mycket överkomligt pris.
Mer info inom kort.

Ni ser det utökade sortimentet här: http://www.varmepumpsforum.com/catalog/index.php?cPath=38&osCsid=g9h2eovapvhc1p6unb9n2324r2

Om ni missat det så kan jag även informera om den uppdaterade sidan www.logger2020.se
Där finns lite mer kött på benen för de som funderar på att köpa/utöka än vad som ryms i webshopen.
Tipsa gärna era kompisar.  ;)

Trevlig Helg.

Rickard


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Andreas skrivet 2010-10-29 13:36
Nyheter Logger 2020 version 101019
¤ Vid start av logger 2020: Felmeddelande då redan detekterade givare/moduler saknas "Error Sxx Eyy", där xx står för antal saknade temperaturgivare och yy står för antal saknade moduler.
¤ Vid start av logger 2020: Indikation på antal anslutna moduler av varje sort, "Paa Hbb Tcc Idd" där aa står för antal pulsmoduler, bb för antal temp/fuktmoduler, cc för antal högtempmoduler och dd för antal IO-moduler.
¤ Inställningar för språk (förvalt språk engelska, nån översättningsmiss återstår), tidszon (påverkar endast den klocka som visas på displayen i internetläge) och bakgrundsbelysning (bakgrundsbelysning fungerar endast på modeller med bakgrundsbelysning).
¤ Åtgärdat: Problem med att lägga till fler expansionsmoduler när det redan finns moduler i systemet. Det blir fel då inte alla moduler detekteras på en gång vilket gör att loggerminnet måste raderas då nya moduler läggs till.
¤ Åtgärdat: luftfuktighet visas med 100 ggr för högt värde på loggerdisplayen (exempel 5130% istället för 51,3%) om givarnamn är definierade.

Koden i denna version är omstuvad en hel del för att förbereda för framtiden, så det kan ha tillkommit nya buggar. Har du idag inga problem med din logger finns det ingen större anledning uppdatera.

Nyheter LoggerSoft 1.0.0.7
¤ Automatiskt fördefinierade grupper som uppdateras i takt med att givare/moduler kommer och går - "*" för alla kanaler, "T" för alla temperaturkanaler (exklusive högtemp), "P" för alla pulskanaler, "H" för alla fuktkanaker, "HT" för alla högtempkanaler, "A" för alla analoga kanaler och "D" för alla digitala kanaler".
¤ Knapp "Radera alla sensorer och grupper" i inställningsmenyn då "Sensorer" markeras i sensorträdet.
¤ Åtgärdat: Vissa problem med att givare visas som fel typ då många givare/moduler tas bort/läggs till.

Instruktioner för uppgradering av Logger 2020 finns här (http://www.e-logger.se/wiki/index.php/Manual_Logger_2020#Uppdatering_av_loggermjukvara).

Nedladdningslänk till LoggerSoft hittar du då du uppgraderar Logger 2020.

Säg som vanligt till om något inte fungerar eller kan förbättras och fråga gärna om något är oklart. Men kom ihåg att göra det i rätt forumavdelning.


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Andreas skrivet 2010-11-01 12:58
Nyheter i webbtjänsten
¤ Systembild: Färgläggningsfunktion som utifrån värdet på valfri kanal fyller symboler med valfri färg. Funktionen kan användas för att markera status, som till exempel om en pump är aktiv eller ej, om ett mätvärde är högre eller lägre än en viss nivå, eller för att markera två olika lägen för en växelventil genom att fylla i på två olika koordinater om insignalen är hög eller låg. Se manualen: Färgläggning av systembild utifrån mätvärden (http://www.e-logger.se/wiki/index.php/Manual_E-logger#F.C3.A4rgl.C3.A4ggning_av_systembild_utifr.C3.A5n_m.C3.A4tv.C3.A4rden). (Tack för inspirationen Micke!)
¤ Systembild: X- och y-koordinat för muspekaren visas i bilden vid definition, gör utplaceringen enklare.
¤ Rapport elförbrukning: Möjlighet till fler elkanaler i rapporten än el total och el värme. Klicka "Ändra" under "Kanaler" för den kanal du vill ha med och välj kanaltyp "Elförbrukare". Nu skall kanalen dyka upp i rapporten.

Säg som vanligt till om något inte fungerar eller kan förbättras och fråga gärna om något är oklart. Men kom ihåg att göra det i rätt forumavdelning.


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Rickard skrivet 2010-11-06 17:50
Nu äntligen har jag lagt in ljussensorer i webshopen, och en 230 V indikatordiod som kan användas för att indikera drift på t.ex. cirkulationspumpar och annat som inte redan har en diod eller lampa som indikerar drift.

230 V LED: http://www.varmepumpsforum.com/catalog/product_info.php?cPath=38&products_id=169
Ljussensor för stabilt lysande dioder eller lampor: http://www.varmepumpsforum.com/catalog/product_info.php?cPath=38&products_id=167
Ljussensor för "blinkande" lampor eller dioder, som t.ex. en 230 V LED (blinkar med 50 hz, ej synliga blinkningar, men ljussensorn är normalt så snabb att den inte ger full utsignal om man inte kompletterar den med anpassningskomponenter som håller upp utspänningen): http://www.varmepumpsforum.com/catalog/product_info.php?cPath=38&products_id=167

Som vanligt när det gäller 230 V installationer så är det elektriker som skall installera (Gäller 230 V LED).


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Elmer skrivet 2010-11-06 21:33
 ;D


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Rickard skrivet 2010-11-24 20:04
Nu har jag lagt upp två olika 3G-routrar i webshopen som har testats under några veckor och fungerar bra.
Jag bifogar även en lathund för idrifttagningen och konfigurationen av router, logger och webtjänst.

http://www.varmepumpsforum.com/catalog/product_info.php?cPath=38&products_id=173
http://www.varmepumpsforum.com/catalog/product_info.php?cPath=38&products_id=174


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Andreas skrivet 2010-11-26 17:54
Nyheter i systembilden i webbtjänsten
¤ Färgläggningsfunktionen - möjligt ange ett område genom ett alternativt format för gränsvärde där nedre_gränsvärde och övre_gränsvärde åtskiljs av ett kolon. Om kanalen ligger inom området används lx;ly;lfärg, om utanför hx;hy;hfärg. (Tack Micke!)
¤ Färgläggningsfunktionen - stöd för decimaltal och negativa tal ner till -50.
¤ Utrymme för 50% längre definition.

Säg som vanligt till om något inte fungerar eller kan förbättras och fråga gärna om något är oklart. Men kom ihåg att göra det i rätt forumavdelning.


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Andreas skrivet 2010-12-21 15:54
Nyheter i rapportfunktionen i webbtjänsten
¤ Beräknade siffror för hushållsel i tabellerna med statistik.
¤ Kurva medeltemperatur utomhus i alla grafer.
¤ Stapeldiagram 12 månader bakåt (ej klickbart än).
¤ Månad-för-månad tabeller med min, max (dygnsmedelvärden), medel och total för varje kanal.
¤ Rapporter för fastbränsle (pellets, flis, spannmål) i kg och kWh. Välj kanaltyp "fastbränsle" i kanalinställningarna på en pulskanal som mäter kilo bränsle, då visas två flikar överst i energirapporten, dels "Elförbrukning kWh" som är den standardrapport för elförbrukning alla har, dels en flik "Fastbränsle kg" med staplar för kilo bränsle i diagram för 24 timmar, 30 dagar och 12 månader. Finns en kanal typ "El värme" definerad visas dessutom en flik "Uppvärmning kWh" med diagram för el värme och fastbränsle omräknat till kWh samt tabeller med totala kWh för uppvärmning.

Säg som vanligt till om något inte fungerar eller kan förbättras och fråga gärna om något är oklart. Men kom ihåg att göra det i rätt forumavdelning.


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Andreas skrivet 2011-01-19 16:51
Nyheter i webbtjänsten
¤ Möjligt definiera flera larm för samma givare (utöver att det alltid gått ställa både hög och låg larmgräns i samma larm). Tack för bra anledning Peter! - "Dessutom skulle jag vilja ha ett larm i form av mail/logger pip 5-10 grader innan det skickas SMS."
¤ Möjligt ställa vilken spänning som ska motsvara 0% respektive 100% på analoga ingångar på IO-modul. Denna inställning påverkar allt: displayvisning i logger, larmnivåer samt de data som lagras och visas i webbtjänsten. Funktionen kräver Logger 2020 verision 110119
¤ Åtgärdat: möjligt sätta negativa larmgränser.
¤ Åtgärdat: larm aktiverades inte som de skulle vid växling från aktivt "nej" till "ja".

Nyheter Logger 2020 version 110119 Obs! Kräver nollställning efter uppgradering.
¤ Stöd för inställning i webbtjänsten av spänning för 0% och 100% på analoga ingångar på IO-modul.
¤ Åtgärdat: Möjligt sätta negativa larmgränser via E-logger.
¤ Åtgärdat: Minustecken saknas för temperaturer mellan 0 och -1 grader på displayen.
¤ Åtgärdat: Mätvärden till E-logger försvinner då temperaturen rör sig kring noll grader.
¤ Åtgärdat: Mätvärden från högtemperaturexpansionen "fryser" vid snabba temperaturförändringar.
¤ Åtgärdat: Mätvärden från pulsexpansionen högre än 30 kW visas fel på displayen, samt ger ibland även i andra fel.
¤ Åtgärdat: Ibland felaktiga texter på display vid omstart
¤ Åtgärdat: Ibland tillslagsspikar från expansionsmoduler.

Tack till er som rapporterat fel!

Instruktioner för uppgradering av Logger 2020 finns här (http://www.e-logger.se/wiki/index.php/Manual_Logger_2020#Uppdatering_av_loggermjukvara).

Säg som vanligt till om något inte fungerar eller kan förbättras och fråga gärna om något är oklart. Men kom ihåg att göra det i rätt forumavdelning


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Abis skrivet 2011-03-03 22:47
När kommer ny programversion till SunLogger??!?
Min version är 100623.


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Andreas skrivet 2011-03-04 06:22
Version 110128 till Sunlogger 2020 kom för några veckor sen. Har dock missat skriva om det här. Nyheter och buggfixar är samma som de för vanliga Logger 2020 ovan. Att uppdateringen för Sunlogger har högre version beror på en ytterligare buggfix som bara gäller Sunlogger och som har med språkvalet att göra.

Instruktioner för uppgradering finns här (http://www.e-logger.se/wiki/index.php/Manual_Logger_2020#Uppdatering_av_loggermjukvara)


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Abis skrivet 2011-03-05 10:29
Ok. Då har jag sett den nya versionen i webtjänsten. Förstod bara inte att den var till SunLogger. Jag vågade inte ladda ner den eftersom det hette "Ny mjukvara till Logger 2020". Och precis som Ni går ut med så kan ju uppdateringen vara en känslig sak som inte får avbrytas eller strula på något annat vis. Därför var det bättre att fråga, tänkte jag.
Nu är det uppdaterat och klart!  :D


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Andreas skrivet 2011-03-08 12:10
Bra det gick bra! Systemet är gjort så att bara mjukvara som går att använda för den logger man har visas, ska se om det går att förtydliga att mjukvaran som visas för SunLogger-användare verkligen är för SunLogger.


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Andreas skrivet 2011-10-14 15:30
Nyheter i webbtjänsten
¤ Grafer - möjligt ange relativ starttid med xt (timmar), xd (dagar), xv (veckor) och xm (månader). Exempel: Visa mätvärden från förr-förra veckan: Starttid = 2v, Tidsrymd = 7 dagar.
¤ Ingångsinställningar IO-modul -  Analoga ingångar - möjligt ange skalfaktor 0,01-1000, offset -10000-10000 för att få rätt visning av mätvärden från till exempel tryckgivare, syregivare, koldioxidgivare osv. Digitala ingångar -  möjligt ange skalfaktor 0,01-1000 för att exempelvis skala om effekten från elförbrukare av typ på/av till rätt värde. Inställningarna påverkar det som visas i webbtjänsten dvs. mätvärden och grafer, dock inte det som visas i teckenfönstret på Logger 2020 och vid larm, där gäller fortfarande 0-100%. Observera att befintliga kanaler baserade på ingångarna måste raderas och skapas om för att skalningen skall träda i kraft.

För övrigt är det nu nära* med en uppdatering av mjukvaran i Logger 2020, uppdatering av LoggerSoft samt olika kontotyper i webbtjänsten och några nya funktioner. Lite kort om vad som komma skall:

Den nya loggermjukvaran innebär att routerportinställningar inte längre behövs för att köra mot webbtjänsten, att fjärruppdatering fungerar via 3G, samt att loggern klarar längre avbrott på internetförbindelsen utan att tappa mätdata. I Loggersoft kopplas nu Logger 2020 in via nätverkskabel istället för seriekabel. Anslutningen mot webbtjänsten från LoggerSoft har tagits bort och istället går det köra Logger 2020 mot webbtjänst och LoggerSoft samtidigt.

Kontoplanen i webbtjänsten kommer att se ut enligt följande: Gratiskonto - 5 kanaler, mätintervall och uppdatering en gång i minuten, begränsad funktionalitet. Standardkonto - 20 kanaler, mer funktionalitet, 15:- per månad. Pluskonto - 50 kanaler, mätintervall var 10:e sekund och uppdatering en gång i minuten, full funktionalitet samt nya funktioner enligt nedan, 30:- per månad. Företagskonto - som pluskonto med några skillnader, 99:- per månad.

Nya funktioner pluskonton och företagskonton: redigering av mätdata, periodjämförelsegrafer - exempelvis denna vecka och föregående vecka i samma graf, liveläge - visa under kortare perioder graf som uppdateras med data direkt från loggern utan eftersläpning var 10:e sekund, möjligt mot lägre kostnad koppla mer än en logger till samma användarkonto och få upp data från olika loggrar i samma graf.

*) Förhoppningsvis inom några veckor, men det beror helt på vilka problem som dyker upp under den testning som nu pågår.


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: daniel skrivet 2011-11-02 13:00
När ni gör nya mjukvaror, loggersoft och till logger2020, kommer detta att kosta något att uppdatera för oss användare?


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Rickard skrivet 2011-11-02 13:25
Knappast när det gäller Logger 2020, de flesta uppgraderingarna innehåller en del buggfixar som gör att det är svårt att ta betalt för det.
Skulle man göra en variant av loggern med anpassningar för andra tillbehör, eller annan kommunikation mot webben så skulle det dock kunna tänkas kosta.
När det gäller LoggerSoft är det på samma sätt, normala buggfixar och uppgraderingar som görs för att passa de givare och tillbehör som vi lagerför blir så vitt jag idag kan se gratis.
Skulle det komma en helt ny version som har fler/bättre funktioner, så skulle det dock bli en viss kostnad för att köpa det nya programmet.

Kan man inte uppgradera online, och vill skicka upp den till mig för uppgraderingar så kostar det en slant, kontakta mig om så är fallet, kostar ca 100 kr + frakterna.
I dagsläget finns det inga större skäl att uppdatera loggern om allt rullar på som det ska med den version man har.


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: jonasb skrivet 2011-11-03 21:18
Jag föreslår att ni ger bort en 30 dagars utvärderingslicens så man kan se hur mycket av funktionaliteten man är intresserad av.

MVH/Jonas


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: nike129 skrivet 2011-11-23 21:16
Angående de kommande uppdateringarna av loggermjukvaran där det ej krävs inställningar i routern,betyder det att man inte behöver ha en publik IP ? Sitter själv just nu låst bakom en NAT då jag har en 3G router med telefoni som bara kan använda tre:s APN data.tre.se .

mvh
Niklas


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Andreas skrivet 2011-11-24 07:55
Man behöver inte ha en publik IP. Har själv loggat med Tres mobila bredband en vecka och det fungerade utmärkt.


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Andreas skrivet 2011-11-24 10:22
Nyheter i webbtjänsten
¤ Beräknade kanaler: Ånghalt, U-värde, Börvärde, Differens, Summa, Procent
¤ Systembild - värdehållare för månadsräknare %cm och månadskostnad %pm


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: nike129 skrivet 2011-11-24 17:16
Vad bra då! Bara undrar vilket APN du kör med för jag får inte det att fungera. Vad jag förstått ska
bredband.tre.se funka som ju ger ett publikt ip och öppna portar.


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Andreas skrivet 2011-11-24 17:26
Har du inte fortfarade den gamla loggermjukvaran? ???


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Andreas skrivet 2011-11-25 13:49
Nyheter Logger 2020 version 111109
¤ LoggerSoft: ansluts via nätverk istället för RS-232
¤ Möjligt köra Logger 2020 mot LoggerSoft och E-logger samtidigt
¤ Stöd vattenmätare med 53 pulser/liter
¤ Uppdatering via 3G fungerar (nästa uppdatering)
¤ E-logger: tid-till-pulsläge för att mäta pellets- och flisförbrukning
¤ E-logger: portöppning behövs ej
¤ E-logger: klarar störningar på internet bättre utan dataförlust
¤ E-logger: stöd för Live (bara tillgängligt vissa kontotyper)

Obs! Om LoggerSoft skall användas efter uppdatering krävs LoggerSoft 1.0.0.8.

Nyheter LoggerSoft 1.0.0.8 (kräver Logger 2020 med mjukvara 111109 eller högre)
¤ Logger 2020 ansluts via nätverk istället för RS-232
¤ Stöd för att koppla upp LoggerSoft mot E-logger borttaget, går istället köra Logger 2020 mot LoggerSoft och E-logger samtidigt
¤ Åtgärdat: avrundningsfel elmätare
¤ Åtgärdat: felaktiga mätvärden visas i larmloggen
¤ Åtgärdat: RTLogger kraschar i minusgrader med DS18S20

Instruktioner för uppdatering av Logger 2020 finns här (http://www.e-logger.se/wiki/index.php/Manual_Logger_2020#Uppdatering_av_loggermjukvara). Nedladdningslänk till LoggerSoft hittar du då du uppgraderar Logger 2020.

Säg som vanligt till om något inte fungerar eller kan förbättras och fråga gärna om något är oklart. Men kom ihåg att göra det i rätt forumavdelning.


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Andreas skrivet 2011-12-20 13:18
Nyheter Logger 2020 version 111220
¤ Högtempmodul: Mätvärden skall inte "frysa" lika lätt
¤ Ytterligare felinformation vid problem med "Error T0"

För dig som redan har mjukvara 111109 och inte har problem vare sig med högtempmodul eller "Error T0" finns ingen anledning att uppdatera till 111220.

Mjukvara 111220 finns även i solfångarversion och innehåller förstås alla förbättringar i 111109. För dig som har en solfångarlogger är det alltså läge att uppdatera nu.


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Andreas skrivet 2011-12-23 11:25
Nyheter Logger 2020 version 111223
¤ Åtgärdat: Störningar interna pulsingångar (via kabel eller från elmätare) kunde göra att loggern stannade med "Error T0".

Denna mjukvara finns även i solfångarversion.


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: joelknutsson skrivet 2011-12-26 15:22
Det verkar ganska bökigt att uppdatera, är det nödvändigt?

Har ni avhjälpt felet med att hushållsel innehåller kanaler som är definierade som elvärme?


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Andreas skrivet 2011-12-27 16:31
Ja det är nödvändigt. Uppdateringen gör loggningen stabilare, på sikt kommer gamla versioner inte längre gå att använda mot webbtjänsten. Visst, denna uppdatering är lite extra bökig men det blir desto lättare sen.

Du kan själv lägga till de kanaler du vill i den beräknade differenskanalen för hushållsel.


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: joelknutsson skrivet 2011-12-27 18:01
Tidigare har det inte gått att ändra, är detta en av förändringarna i uppdateringen?


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Andreas skrivet 2011-12-28 10:30
Det ändrades i samband med den allmänna översynen av beräknade kanaler i november.


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: joelknutsson skrivet 2011-12-29 21:28
Har gjort uppdateringen, var ju inte så hemskt som det verkade.

Har ni tips på hur man kan använda de nya beräknande kanalerna?
U-värde
Procent
Differns

Eller andra smarta förändringar?


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Andreas skrivet 2011-12-30 11:11
Vad bra att uppdateringen inte var så hemsk! Men vad gäller din fråga är det här inte rätt ställe att ställa den. Flyttade även ett inlägg av Thomas72 här ovan till avdelningen önskemål.

Synpunkter och frågor är alltid varmt välkomna men inte här är ni snälla. Det här är en tråd för nyheter och det är många som prenumererar på den för att se när det kommer nyheter och då får de alltså e-post de inte alls vill ha varje gång någon skriver något här som inte är någon nyhet.


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Andreas skrivet 2012-03-29 09:53
Nyheter i webbtjänsten
¤ Efter många om och men är nu de nya abonnemangen igång. En översikt finns i avsnittet abonnemang i manualen för E-logger (http://www.e-logger.se/wiki/index.php/Manual_E-logger#Abonnemang). För att kunna välja abonnemang krävs ifyllda kontaktuppgifter och att Logger 2020 är uppkopplad och har mjukvara 111109 eller senare. Kontaktuppgifter och abonnemang hanteras under "kontoinställningar".


Titel: Nya flödesmätare i webbshopen
Skrivet av: Rickard skrivet 2012-05-07 19:39
Nu har vi uppgraderat till flödesmätare med pulsutgång för att undvika det lite krångliga och störkänsliga (ljuskänsligt) montaget av pulsmodulen på flödesmätarna.
Detta har även medfört en uppgradering av mjukvarorna för pulsmodul (P3IQ), Logger 2020 och webbtjänsten.
Flödesmätarna hittar du här: http://www.energibutiken.se/sv/26-vattenmatare

Nytt är också att Logger 2020 med nya mjukvaran kan hantera dessa flödesmätare kopplade direkt till loggerns inbyggda pulsingångar.
För att kunna ansluta en flödesmätare direkt till loggern så krävs det naturligvis att du har minst en av ingångarna E1 - E2 lediga.

Om ni vill byta ut er befintliga flödesmätare av äldre modell måste ni skicka upp pulsmodulen för uppgradering för att den skall kunna hantera de nya flödesmätarna, detta gör vi gratis i samband med order av nya flödesmätare (innebär inga extra fraktkostnader).


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Andreas skrivet 2012-05-31 13:41
Nyheter i webbtjänsten för abonnemang privat plus och företag
¤ Räknare för drifttid och antal starter. Räknare kan visas i systembilden samt ses på sidan med kanalinställningar. Exempel på användningsområden - via elkanal: kompressor, elpatron, frys, avfuktare, pump via elkanal, via högtemperaturkanal: ved-, pellets- flispanna
¤ Stapeldiagram och staplade stapeldiagram med både vanliga och beräknade kanaler. Funktionen finns tillgänglig under "grafer" och diagrammen kan visas på den publika sidan. Olika veckor, månader och år går att jämföra.  Används med fördel till att presentera soltimmar, solenergi, kall- och varmvatten, elenergi, bränsle och uteffekt från värmeanläggning.

Anvisningar finns i manualen
http://www.e-logger.se/wiki/index.php/Manual_E-logger#Specialr.C3.A4knare
http://www.e-logger.se/wiki/index.php/Manual_E-logger#Stapeldiagram

Säg som vanligt till om något inte fungerar eller kan förbättras och fråga gärna om något är oklart. Men inte i denna tråd är ni snälla utan använd rätt forumavdelning.


Titel: Ny Kapsling
Skrivet av: Rickard skrivet 2012-08-09 10:51
Inom kort får jag hem en större laddning av den nya kapslingen.
För de som vill uppgradera kommer den att finnas till salu i webbshopen inom några veckor.
Pris 125 kr + frakt.
(De som köper en Logger2020 nu får den nya kapslingen.)

(http://www.logger2020.se/images/kapsling.gif)


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Andreas skrivet 2012-08-23 16:01
I eftermiddag har vi skickat ut en användarenkät om Logger 2020, LoggerSoft och E-logger till alla som köpt en Logger 2020. Vi är mycket tacksamma om ni vill fylla i den så vi får veta vad ni har för önskemål och synpunkter. Svaren på enkäten kommer att ligga till grund för fortsatt utveckling och fortsatta förbättringar.

Om du äger en Logger 2020 och inte fått ett epostmeddelande med länk till vår enkät, kontrollera först din skräppostmapp. Hittar du inget där, skicka pm till mig med din epostadress så gör jag ett nytt utskick till dig.

Det kan hända att vissa av er, som har flera epostadresser eller har uppgett olika adresser vid beställning och i forumet, får flera utskick om enkäten, beklagar det. Klicka den nedersta länken i utskicket för den adress du inte vill ha fler meddelanden till.


Titel: SV: Ny Kapsling
Skrivet av: Ortis skrivet 2012-09-26 23:26
Finns det några uppgifter om när den nya kapslingen för uppgradering finns tillgänglig i webbshopen? Eller är det bara jag som inte hittar den?


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Rickard skrivet 2012-09-27 13:09
Nu finns den där:
http://www.energibutiken.se/sv/temperaturlogger/101-kapsling.html

(http://www.energibutiken.se/img/l/logger-2020-2012.gif)


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Andreas skrivet 2012-10-01 18:40
Nyhet i webbtjänsten:
¤ Möjligt visa värdet av beräknade kanaler i systembilden. Skriv en asterisk/stjärna ("*") framför namnet på den beräknade kanal det gäller. Exempel: "c=*El hushåll;%s kW;500;150".


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: KlasL skrivet 2012-10-02 12:18
Wohoo!!  :D
Snyggt jobbat, fungerar fin-fint!!


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Fredrik skrivet 2012-10-02 19:05
Håller med föregående, Skitsnygg! Jag hade gamla varianten av Logger 2020 i min förra fastighet utan belyst display. Denna gången satsade jag på belyst- jag har svårt att slita mig ifrån lådan, ett rent nöja att titta på den. E helnöjd Tack!


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Andreas skrivet 2013-02-18 15:03
För dig som har plusabonnemang i webbtjänsten finns nu en beta av systembild version 2 att provköra.
¤ Minitrender - visar vanliga kanaler 10 minuter bakåt med minutupplösning.
¤ Ministaplar - för jämförelse räknare pulskanaler (el/vattenförbrukning) dagsvis en vecka bakåt, veckovis vecka/föregående vecka, månadsvis månad/föregående månad.
¤ Visare - stapelvisare eller roterande visare, styrs av kanalvärde, bygg upp egna "mätinstrument" genom att rita egen bakgrund och fälla in visare.
¤ Visa text, symboler och bilder (jpg, png, gif - även animerad) beroende på kanals värde enligt samma princip som fyllfunktionen i systembild version 1. Visade objekt kan fås att blinka och rotera.
¤ Stöd för länkar - vanliga, specialräknare i dialog, grafer/bilder i dialog. All visad text, symboler och bilder kan göras till länkar.

Anvisningar finns i manualen
http://www.e-logger.se/wiki/index.php/Manual_E-logger#Systembild_version_2_beta

Säg som vanligt till om något inte fungerar eller kan förbättras och fråga gärna om något är oklart. Men inte i denna tråd är ni snälla utan använd rätt forumavdelning.


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Andreas skrivet 2013-04-18 13:46
Nyhet systembild version 2:
¤ Möjligt skriva ut min, max och medel för innevarande dygn (samma information som visas på översiktssidan)

Anvisningar finns i manualen
http://www.e-logger.se/wiki/index.php/Manual_E-logger#Min.2C_max_och_medel

Säg som vanligt till om något inte fungerar eller kan förbättras och fråga gärna om något är oklart. Men inte i denna tråd är ni snälla utan använd rätt forumavdelning.


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Andreas skrivet 2014-01-02 13:24
Nyheter rapportfunktion i E-logger plus- och företagsabonnemang:
¤ Vattenförbrukning under egen flik, aktiveras genom att under kanaler välja kanaltyp "vatten" för kanaler till vilka vattenmätare finns anslutna. Räknar ut "vatten kall" om både "vatten total" och "vatten varm" finns definierade.
¤ Elproduktion under egen flik, lämpligt för ex. solceller, aktiveras genom att under kanaler välja kanaltyp "elproducent" för kanal till vilken elmätare för elproducent finns ansluten.
¤ Energiproduktion under egen flik, lämpligt för ex. solfångare, aktiveras genom att under beräknad energikanal välja uttyp "energiproducent".
¤ Trendgraf, visar glidande medelvärde räknat på 30 dagar, gör det lättare se tendenser. Här används linjer istället för staplar vilket gör det enklare relatera saker till varandra. Då det är möjligt visas dessutom "el hushåll" istället för "el total", något som också underlättar jämförelser. (Tack till Jocke för fröet till trendgrafen!)
¤ Graf vecka för vecka senaste 52 veckorna i stapelform. (Tack till Jerry för förslaget!)
¤ Flerårsgrafer, separat diagram för varje förbrukare/producent, månad 1-12, 5 år bakåt som linjer.

Observera att det kan ta upp till en timme innan kanaler där kanaltyp just ändrats över huvud taget syns i rapporten. Månadsdata syns först vid månadsskifte. Flerårsgrafer syns inte förän månadskifte då det finns data för 13 kompletta månader.

Säg som vanligt till om något inte fungerar eller kan förbättras och fråga gärna om något är oklart. Men inte i denna tråd är ni snälla utan använd rätt forumavdelning.


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: ChristerH skrivet 2014-01-03 11:03
Utmärkta förbättringar, stort tack!!


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: daniel skrivet 2014-11-23 13:18
Hej, det var länge sedan man hörde vad komma skall.
Vad är på gång för e-logger?
Mobil app?
Nya funktioner så som vind/regn?
Jag har idag en Tellstick Duo som är kopplad till Eventghost, är detta något ni skulle göra ett plugin till?


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Andreas skrivet 2014-11-23 16:34
Hej! Jo det var ett tag sen men saker är på gång. Dock för tidigt att ge besked om något ännu, alltför osäkert vad som blir och inte blir klart. Har du önskemål/vill diskutera framtida funktioner, gör det då i avdelningen önskemål (gör gärna en sökning innan du postar ifall det finns befintlig tråd i ämnet, undvik helst flera olika ämnen i samma tråd).


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Lyckebo skrivet 2015-04-20 10:44
Hur ser det ut på nyhetsfronten?


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Lyckebo skrivet 2015-12-01 10:57
Väldig lugnt på nyhetsfronten...


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Rickard skrivet 2015-12-01 14:44
Det kommer, men ni måste ha is i magen.


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: wassman skrivet 2016-09-14 13:49
Det kommer, men ni måste ha is i magen.

Så bara av ren nyfikenhet.
Kommer denna plattform 2020 fortsätta att utvecklas.
Eller anses den "färdig"??

Kommer man kunna se fram mot en "app" vad det lider.

Det finns ju en del liknande grejjor på marknaden som verkar börja i "app" änden och sedan utvecklas från det hållet.

Tankar??


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Lyckebo skrivet 2016-09-14 14:03
Så bara av ren nyfikenhet.
Kommer denna plattform 2020 fortsätta att utvecklas.
Eller anses den "färdig"??

Kommer man kunna se fram mot en "app" vad det lider.

Det finns ju en del liknande grejjor på marknaden som verkar börja i "app" änden och sedan utvecklas från det hållet.

Tankar??


Med tanke på uppdateringsfrekvensen på 2020 så är den nog färdig, inte många nyheter de sista åren  :-\


Titel: SV: Vi vill se nyheter :)
Skrivet av: Thomas72 skrivet 2016-09-14 14:07
Kolla denna tråden: :)

http://e-logger.se/forum/index.php?topic=102.msg8986#new